1. Spații de lucru sigure și sănătoase pentru angajați
Conform piramidei nevoilor, există cinci niveluri de nevoi ale oricărui individ:
nevoile vitale și psihologice;
nevoia de securitate;
nevoia de apartenență;
nevoia de stimă;
nevoile de autoîmplinire și valorizare de sine.
Deși, la prima vedere, aceste nevoi par unele personale, care sunt în responsabilitatea fiecărei persoane în parte, ei bine, îndeplinirea acestor nevoi este necesară și atunci când facem referire la locul de muncă. Astfel, pentru a fi loial unei companii, este nevoie ca aceasta să implementeze soluțiile necesare pentru îndeplinirea acestor nevoi ale angajatului.
Din acest motiv, investițiile în tehnologii moderne și inovații pentru crearea unor spații de lucru sigure și sănătoase pentru angajați sunt mereu o idee bună atunci când ne referim la succesul unui business pe termen lung.
Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, a dezvoltat alături de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură și construcții, certificarea IMMUNE Building Standard™. Această certificare reprezintă o rețea extinsă de tehnologii și dispozitive, echipamente specializate, dar și facilități moderne care răspund tuturor nevoilor angajaților de a-și desfășura activitatea într-un mediu plăcut, sănătos și sigur.
2. Facilități care să permită interacțiunea în afara spațiilor de birouri
Conform unui sondaj efectuat de Genesis Property, 53.4% dintre angajații români consideră că interacțiunea cu colegii în afara biroului crește coeziunea echipei și productivitatea pe termen lung.
Din acest motiv, orice companie care se preocupă de bunăstarea angajaților săi prioritizează investițiile în facilități care permite interacțiunea acestora și în afara spațiilor de birouri. Astfel, nu numai că îndeplinește nevoia angajatului de apartenență, dar contribuie și la creșterea profitabilității unui business datorită nivelului ridicat de productivitate din echipă.
Pornind de la acest aspect, YUNITY Park, un proiect dezvoltat de Liviu Tudor, încurajează adoptarea unui stil de viață al viitorului, care încorporează munca, relaxarea, divertismentul și socializarea în același loc.
3. Investiții în spații de co-working
Conform aceluiași sondaj, 90.2% dintre angajații intervievați sunt de părere că facilitățile care stimulează activitățile de grup sau în aer liber ar avea efect pozitiv asupra oamenilor și echipelor.
Astfel, spațiile de co-working sunt ideale pentru a încuraja activitățile de grup și comunicarea deschisă între echipe. Chiar și în clădirile de birouri, angajații trebuie să se bucure de beneficiile reale pe care le oferă spațiile verzi și liniștite, iar birourile care beneficiază, în proximitatea lor, de astfel de spații contribuie cu succes la fidelizarea angajaților.
Lucrând înconjurat de spații verzi și liniștite, care te ajută să te detașezi de aglomerația din oraș și de stresul cotidian, productivitatea muncii este automat mai mare, iar satisfacția angajatorilor, pe măsură.
Totodată, pentru a menține angajații în companie pe termen lung, trebuie să încurajezi flexibilitatea muncii. Pentru a asigura un mediu de lucru flexibil, poți să le oferi ocazia angajaților tăi să lucreze într-un interval orar benefic pentru ei, atât timp cât nu afectează eficiența activităților companiei și poți, de asemenea, să le pui la dispoziție birouri satelit. În acest mod, le oferi angajaților tăi avantajul de a lucra la birou din diferite părți ale orașului sau chiar din orașe diferite.
Asigurarea unui spațiu sigur și sănătos, asigurarea unui acces la facilități care încurajează comunicarea deschisă și investițiile în spații de co-working sunt câteva dintre soluțiile eficiente pe care le poți implementa pentru a-ți menține angajații fericiți și nivelul de productivitate crescut.