In 2021 romanii au aplicat de peste 12,6 milioane de ori la joburi pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania. Numarul candidaturilor depuse este cu 34% mai mare ca in 2019 si cu 5% mai mare ca in 2020, 2021 fiind si anul cu cele mai multe aplicari din ultimul deceniu pentru eJobs Romania.

Finalul anului 2022 ne-a adus in fata imaginea pietei muncii din 2023, un an atipic, care prevesteste ca va trebui sa ne obisnuim cu schimbari si nevoia de inovare la fiecare pas pe care il facem, mai ales cand ne referim la piata muncii.

Ce spun angajatii?

Potrivit LinkedIn, 94% dintre angajati spun ca ar ramane mai mult timp in compania in care lucreaza daca s-ar investi in dezvoltarea carierei lor, iar doua treimi dintre angajatii romani (66%) isi doresc sa mearga la cursuri de limbi straine pentru a se dezvolta pe plan profesional.

Cum mai retinem angajatii de top?

Retentia angajatilor de top devine o prioritate pentru marile companii, astfel acestia au dezvoltat o serie de bune practici care cuprinde: cultura organizationala, compensatii si beneficii orientate catre nevoile angajatilor si plan de dezvoltare profesionala.

Introducerea cursurilor de limbi straine in planul de dezvoltare profesionala pentru angajati se regaseste printre recomandarile specialistilor in domeniu.

De asemenea, o limba straina comuna agreata la nivel de Grup in randul angajatilor multinationalelor creeaza sentimentul de apartenenta cu Organizatia din care fac parte, precizeaza compania EUCOM.

De 20 ani piata din Romania, fondata de cuplul de timisoreni Delia si Silviu Dragomir, compania Eucom, este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi straine pentru sectorul corporate din Romania.

Compania Eucom se diferentiaza in piata prin propriul program de language learning, cei peste 150 de traineri pe care ii are si platforma online pusa la dispozitia cursantilor pentru a incuraja o invatare continua.

In 2022, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1.4 milioane de euro, cu o crestere de 10% fata de 2021, desi drumul spre succes al celor doi antreprenori nu a fost unul usor. EUCOM doreste sa continue contributia la dezvoltarea profesionala a oamenilor si lanseaza un nou proiect valoros – HeRoe.s Hring Podcast, aducand impreuna comunitatile HR & Business.

“Credem in oameni si in puterea lor de a crea excelenta la locul de munca, ne place sa fim un generator de idei pentru comunitatea HR si business, declara cu entuziasm Delia Dragomir co-fondator EUCOM si realizator HeRoe.s Hring Podcast.

HeRoe.s Hring Podcast este primul podcast de HR by Eucom, care isi propune sa aduca impreuna angajatori, angajati, specialisti in HR, L&D si Business pentru a genera solutii la provocarile actuale ale pietei muncii locale si globale.

Pana in prezent HeRoe.s Hring Podcast a fost primit cu entuziasm de catre invitati. Primul episod lasandu-se pe 23 Mai, in care le vom putea urmarii pe Delia Dragomir gazda podcast-ului si invitata sa, Cristina Ionescu, Head of KMPG Romania Outsourcing Hub, discutand despre potentialul uman.

“In primul rand, din perspectiva mea trebuie sa iti pese, sa iti pese foarte mult de acel om, ca om, nu ca rol, nu ca task, nu ca obiectiv, nu ca piesa dintr-un puzzle, ci de el ca un tot unitar, marturiseste Cristina Ionescu, Head of KMPG Romania Outsourcing Hub, primul invitat in cadrul Podcastului.

Astfel, va dam intalnire de doua ori pe luna, pe canalele EUCOM: Youtube, Spotify, Apple podcast, Eucom.ro, LinkedIn, Facebook, Instagram pentru a urmari alaturi de noi, episoadele HeRoe.s Hring Podcast!

Source