Dupa ce obtii permisul, te simti mai increzator. In plus, pot aparea si excelente oportunitati profesionale, meseria de sofer fiind mereu una dorita in societate. Ca sa ajungi in punctul in care te poti numi conducator auto, este necesar sa treci printr-o serie de cursuri si examene. Inainte de asta, trebuie sa obtii fisa medicala. Iata ce implica si cum se poate rezolva rapid!
Fisa medicala auto. De ce este necesara?
Pentru a te putea inscrie la scoala de soferi, indiferent de varsta pe care o ai, este necesar sa sustii intai o serie de examinari medicale. Rolul acestora este acela de a determina daca persoana care isi doreste sa devina sofer are toate abilitatile fizice, psihice si neurologice pentru a putea urca la volan.
Fisa medicala este un document care se completeaza de catre o serie de medici specialisti, in urma unor examinari efectuate la o clinica. Pentru a avea o fisa completa, este necesar ca fiecare sofer sa fie analizat de specialisti in Medicina Interna, Oftalmologie, ORL, Ortopedie, Psihiatrie si Neurologie.
Desi este vorba despre sase specialitati medicale, exista clinici care ofera celor interesati posibilitatea de a rezolva toate examinarile intr-un singur loc. Mai mult decat atat, daca stii unde sa mergi, poti beneficia de finalizarea intregului proces intr-o singura azi.
In aceeasi zi vei primi si fisa medicala semnata si parafata, gata sa fie depusa la scoala de soferi la care doresti sa inveti. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare in maniera dorita, este necesar sa stii si ce documente sau accesorii iti sunt necesare pentru examinarea medicala.
De ce ai nevoie la examinarea medicala?
O clinica moderna iti ofera posibilitatea de a-ti programa in avans examenul, in asa fel incat sa ai certitudinea ca nu pierzi timp pretios la cozi. De asemenea, pe un site precum fisamedicala.info gasesti detalii despre preturi, precum si lista completa a documentelor si accesoriilor necesare pentru examinari.
Pe lista acestor documente si accesorii sunt incluse cartea de identitate, fisa de scolarizare auto (daca exista), adeverinta de la medicul de familie cu istoricul de boli cronice al pacientului (daca exista), scrisoare de la medicul diabetolog pentru pacientii bolnavi de diabet de tip I (daca este cazul) si ochelari de vedere (daca este cazul).
Fisa medicala se solicita si in alte situatii, nu doar atunci cand o persoana este interesata sa se inscrie la scoala de soferi. Documentul poate fi necesar si in cazul persoanelor care au avut permisul anulat sau suspendat. In cazul persoanelor cu permis expirat, pentru reinnoire, se intocmeste acelasi tip de fisa, fara a fi necesar avizul psihologic.
Alege sa rezolvi problema examinarii medicale auto in cel mai scurt timp, in conditii de profesionalism si siguranta. Programeaza-te din timp si asigura-te ca ai la dispozitie toate documentele si accesoriile necesare unei examinari complete si rapide.