11 iulie 2020 – București Farmexim împlinește astăzi 30 de ani de istorie în domeniul farmaceutic. Deschizător de drumuri pe piața autohtonă de medicamente, Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice, înființat în 1990 în România.

Început ca o afacere de familie, Farmexim este astăzi o companie solidă, puternică, matură, iar din 2018, alături de Help Net, face parte din concernul german  PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate.

Povestea Farmexim este una despre ambiție și progres, despre evoluție și creștere organică, despre proiecte derulate cu pasiune, despre inovație și transformarea ideilor în reușite, într-un cuvânt este despre a ajuta oamenii să aibă o viață mai sănătoasă. Filosofia companiei a rămas neschimbată încă de la înființare, fidelă conceptului “în slujba oamenilor”. De 30 de ani, Farmexim livrează sănătate în toată România, cu dedicare față de pacienți și clienți, oferindu-le servicii de calitate, concentrându-și toate eforturile pentru a facilita accesul cât mai multor oameni la servicii medicale și medicamente, care să le facă viața mai bună. În acești 30 ani Farmexim s-a impus ca un nume recunoscut pe piața serviciilor de sănătate, respectat de parteneri și apreciat de pacienți.

Compania a evoluat către un model de business sănătos, odată cu nevoile pacienților şi cu dinamismul industriei în care acţionează. De-a lungul celor 30 de ani, s-au construit parteneriate de succes, dar și o rețea națională puternică și modernă, formată din 4 hub-uri regionale de distribuție (Balotești IF, Ghiroda TM, Miroslava IS, Apahida CJ) și 6 centre logistice locale (Craiova, Constanța, Galați, Brașov, Sibiu, Oradea), toate construite în acord cu cele mai înalte standarde europene de performanță și calitate în domeniul distribuției de medicamente, cu dotări tehnologice de vârf și respectând criteriile Good Distribution Practice. Certificarea ISO 9001 a confirmat încă o dată că preocuparea asupra calității serviciilor oferite este importantă, reală și continuă.

Farmexim asigură necesarul de produse farmaceutice pentru un număr de peste 4100 de clienți, la nivel național, cu un portofoliu ce cuprinde peste 7900 de produse, de la peste 250 de parteneri, furnizori și producători de medicamente și produse farmaceutice.

Lansat de Farmexim în martie 2017, programul de fidelitate Benefica este un parteneriat dedicat farmaciilor independente, gândit și dezvoltat cu scopul de a oferi acces la servicii de sănătate premium pentru întreaga comunitate. Sunt peste 1000 de farmacii independente din toată țara membre în comunitatea Benefica, 260 de parteneri contractuali și 160 de farmacii în care pacienții pot identifica deja signalistica Farmacie parteneră Benefica.

Noua direcție Pharma Services, dezvoltată de Farmexim, reunește servicii de specialitate complete, cu soluții optime individualizate de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, pentru a asigura operațiuni simplificate, gestionate de un singur provider: depozitare și distribuție, FMD (Falsified Medicines Directive), lansări de produse, servicii de reprezentare în chestiuni de „Regulatory Affairs și farmacovigilență“, Business Intelligence sau studii clinice.

„Viziunea noastră este să fim cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate și, pentru a o duce la îndeplinire, ne propunem să oferim fiecărui client cele mai bune produse și servicii din România. Mulțumită strânsei colaborări dintre distribuție și retail putem atinge acest obiectiv, acționând împreună, ca o verigă între industria farmaceutică și pacienți”, a declarat Sebastian Ring, Managing Director Farmexim și Help Net.

De astăzi, Farmexim începe al treilea deceniu de activitate și va continua să facă parte din viitorul noii generații care își dorește ca semenii lor să aibă o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun.

Din 2018, Farmexim și Help Net fac parte din PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate. Cu o prezență activă în 27 de țări, PHOENIX group are o acoperire geografică unică în întreaga Europă și o contribuție esențială la serviciile integrate de sănătate, cu peste 39.000 de angajați.

Concernul german vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și oferă servicii specializate pentru mai mult de 200 de companii farmaceutice prin programul All-in-One, contribuind în fiecare zi la sănătatea pacienților din întreaga Europă. Noua direcție de business Pharma Services dezvoltată de Farmexim sub umbrela All-in-One se aliniază perfect noului trend la nivel european de a oferi servicii logistice complete.

Cu peste 13.500 de farmacii membre, PHOENIX Pharmacy Partnership este umbrela pentru rețeaua europeană sub care se desfășoară 13 programe de cooperare și parteneriat în 16 țări, din care face parte și Benefica. Prin aderarea la Benefica, programul de fidelizare dezvoltat de Farmexim, întreaga comunitate a farmaciilor independente are acces la multiple oportunități de business unice în Europa și beneficiază de avantaje competitive, sub umbrela unui brand puternic.

Source