Bicicletele Trekking sau Hibrid sunt concepute pentru a face față unei game variate de terenuri și pentru a permite cicliștilor să exploreze lumea pe două roți. Aceste biciclete sunt adaptate pentru călătorii lungi și plimbări în natură, oferind confort, versatilitate și durabilitate.

Bicicletele Trekking sunt versatile și ușor de utilizat

O bicicletă Trekking de bună calitate este construită pentru a putea face față mai multor tipuri de teren, începând cu drumurile asfaltate și terminând la poteci sau drumuri rurale. Astfel de biciclete au anvelope late și aderente, care să ofere tracțiune sporită și stabilitate inclusiv pe drumuri de țară. Cadrul unei astfel de biciclete este robust, geometria este confortabilă și de cele mai multe ori șaua are o formă specială pentru a oferi confort în timpul pedalatului, dar și siguranță.

Bicicletele Trekking sunt confortabile

Acestea sunt proiectate să ofere o poziție de călătorie relaxată și ergonomică, reducând tensiunea și disconfortul pe parcursul călătoriilor lungi. Vei vedea încă de la început că o roată bicicletă de Trekking este mai lată și are rizurile mai adânci comparativ cu roțile unei biciclete de oraș, tocmai pentru a asigura o bună aderență și confortul necesar. Ghidoanele mai late și șeile confortabile asigură o distribuție uniformă a greutății și reduc presiunea asupra mâinilor, umerilor și spatelui. Suspensiile pot fi prezente pe furca față sau pe șa, absorbind șocurile și oferind o plimbare mai lină pe poteci.

Bicicletele Trekking pot avea loc pentru bagaje

Având un suport pentru bagaje, va fi mult mai ușor să călătorești inclusiv pe distanțe lungi sau să explorezi diverse zone prin cicloturism. Cu ajutorul unui suport de bună calitate vei putea atașa rucsacul sau alte elemente din bagaj, fără să fie nevoie să le mai transporți în spate. Cu siguranță, dacă practici trekkingul pe bicicletă, știi foarte bine cât este de neplăcut să ții în spate rucsacul sau alte astfel de accesorii. Uneori, bagajele pe care le porți pe tine te pot dezechilibra. Să nu mai vorbim despre durerea de spate și umeri care, în cazul drumețiilor pe munte, pe bicicletă, te va face să regreți că nu ai lăsat o parte din lucruri acasă.

Fiabilitatea și durabilitatea sunt de asemenea aspecte cheie ale bicicletelor Trekking. Acestea sunt construite pentru a rezista la utilizări intense și la condiții variate de teren. Cadrele robuste din aluminiu și oțel și componentele de foarte bună calitate sunt cele care fac ca astfel de biciclete să fie rezistente. Cu o bicicletă Trekking vei putea să te plimbi oriunde și vei fi mereu adaptat oricărei situații.

Source