Steaua a obținut un rezultat slab cu Metaloglobus după un joc consistent, în care lipsa eficienției în fața porții a dus la pierderea a 2 puncte. Metaloglobus a jucat exact cum ne-am așteptat și s-a apărat pe 2 linii.

Steaua a jucat cu Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa (Șt. Pacionel 68′), Balgiu (Mihăescu 81′), Bodișteanu – Enceanu (Em. Pacionel 68′) – Chunchukov (A. Trică 68′), Chipirliu (cpt.), în timp ce Metaloglobus i-a folosit pe Gavrilaș – D. Grosu (R. Cristea 59′), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Gab. Șerban (L. Cazan 81′), Andr. Răuță – Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu, Huiban (Moisie 59′) – Ov. Herea (cpt.) Steaua a avut 12 ocazii în prima repriză și 4 șuturi pe poartă, în timp ce Metaloglobus a avut 3 ocazii și un singur șut pe poartă. După 90 de minute, Steaua a avut 22 de ocazii și 8 șuturi pe poartă, în timp ce adversarii au avut 8 ocazii și 4 șuturi pe poartă.Steaua a deschis scorul prin Ștefan Bodișteanu, iar Metaloglobus a egalat prin Ovidiu Herea. Bogdan Chipirliu a ratat o lovitură de la 11 metri în minutele de prelungire.

Bogdan Chipirliu este un jucător special, sufletist și, nu întâmplător, cel mai bun randament l-a avut mereu alături de Oprița.
Am avut șansa de a marca din penalty în ultimele minute, dar din păcate am ratat. Îmi cer scuze în fața colegilor și în fața fanilor. Îmi pare foarte rău, fiindcă, după părerea mea, meritam această victorie, nu știu dacă ei au ajuns de două ori la poartă. Nu vreau să vorbesc despre ei, dar noi am avut foarte multe situații de a marca și am reușit să dăm doar un gol.Putem spune că a lipsit ultima pasă, precizia la finalizare, din păcate s-au întâmplat prea multe într-un singur meci și am marcat doar un gol. Din puținele ocazii pe care ei le-au avut, au marcat.În repriza a doua, după ce ne-au egalat, s-au retras foarte mult și nu am reușit să îi mai desfacem. Am avut câteva situații bune și în repriza a doua, dar nu le-am fructificat.”

De departe, omul meciului este portarul Gavrilaș, care a avut o formă de zile mari plus noroc la bara lui Balgiu.

CSM Slatina a promovat în sezonul 2019-2020 în Liga a 2-a, după ce a trecut la baraj de Progresul Spartac. Apoi, au retrogradat după doar un sezon. Sezonul trecut au evoluat în Liga a 3-a, seria 6, unde, în sezonul regulat, au obținut 41 de puncte din 54. În play-off, au obținut 17 puncte din 27. În primul baraj au trecut de Pucioasa cu 4-0 la general, iar în finală au trecut de Odorheiul Secuiesc, după loviturile de pedeapsă, după 1-1 la general.

Deși Ovidiu Burcă i-a promovat, nu acesta a rămas alături la echipa. În locul acestuia a venit Daniel Popescu, un antrenor la grupele de copii și juniori ale naționalei României (România U18 și România U19). Jucătorii aduși în această vară sunt: Robert Gheorghe, Ionuț Pop, Alexandre Oliveira, George Leață, Ionuț Mitran, Marian Șerban, Luis Nițu (majoritatea noilor jucători veniți au fost la grupele de juniori ale lui Daniel Popescu, pe o parte chiar i-a debutat la naționalele de tineret). Slatina, ca și Steaua, are cam același nucleu de jucatori de vreo 3 ani.

CSM Slatina este o echipă care a produs surpriza etapei învingând fără drept de apel pe Concordia Chiajna. Oltenii au folosit un sistem 4-2-3-1 cu Ionuț Pop – Alin Pisăru, Alexandru Sălcianu, Marian Manea, Ionuț Mitran – Dorin Toma, Marian Șerban – David Oprescu, Cătălin Doman, Cristinel Dinu – Alexandru Popovici.Cei mai interesanți jucători sunt Marian Șerban, portarul Ionuț Pop, Luis Nițu, Alexandru Popovici și veteranul Dorin Toma.
Dintre nou promovate, Slatina este a doua cea mai bine cotată echipă după Oțelul Galați.

Etapa a II-a: CSM Slatina – Steaua
?? Luni, 15 august 2022, de la ora 12:30
?? Stadionul „1 Mai” Slatina
?? Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.

Source