Curând, bucuria generală a început să se estompeze. Epilarea cu laser, văzută ca fiind definitivă, a fost catalogată de către FDA (Food and Drug Administration) drept „o reducere permanentă” a pilozității, iar doamnele și domnișoarele de pe tot cuprinsul lumii au început să se simtă înșelate.
Cu toate acestea, epilarea cu laser continuă să fie metoda de epilare care oferă cele mai consistente rezultate, în timp. Și, deși nu este „definitivă” în sensul universal al cuvântului, te va scăpa de pilozitatea în exces pe termen foarte lung sau, în unele cazuri, pentru totdeauna. Specialiștii in epilare laser de la SKiN MedSpa explică aceste distincții în rândurile de mai jos!
Ce presupune epilarea cu laser?
Înainte de a vedea dacă e sau nu definitivă, să vedem ce anume presupune epilarea cu laser. Această metodă de îndepărtare a firelor de păr folosește un fascicul de lumină pulsată, direcționat la rădăcina foliculului, pe care o încălzește și în cele din urmă o distruge.
Epilarea cu laser prezintă de asemenea avantajul de a funcționa în timp relativ scurt pe diferite zone: piept, spate, umeri, gât, bikini, picioare, abdomen, axile, față (cu excepția zonei ochilor), brațe, zona fesieră și intrafesieră.
După cum ai observat, epilarea cu laser prezintă atuul de a putea fi folosită în condiții de siguranță pe zone delicate, unde ceara, lama sau epilatorul nu au ce căuta. Dar are epilarea laser efecte adverse? una dintre cele mai comune întrebări care circulă la adresa acestei proceduri?
Da, pot exista riscuri, dar sunt minime și extrem de rare. În timpul procedurii, poți experimenta senzație de arsură sau de disconfort, în funcție de gradul tău de tolerabilitate la durere. Din fericire, există creme calmante, dar și aparatură de ultimă generație, special concepută pentru a minimiza până la dispariție durerea.
Unele persoane suferă reacții alergice în urma epilării cu laser (rar), decolorarea sau hiperpigmentarea pielii, roșeață, apariția bășicilor sau descuamarea, infecții (foarte rar).
Epilarea cu laser: e permanentă sau definitivă?
Pe scurt, epilarea cu laser poate fi permanentă. Procedura e definitivă pentru firele de păr a căror rădăcină a fost distrusă complet și aflate într-o fază activă de creștere. Unele persoane pot experimenta însă reapariția foliculilor noi, de cele mai multe ori din cauze hormonale.
Chiar și atunci când firele de păr cresc din nou, foliculii vor fi mai rari, mai subțiri și mai deschiși la culoare. În această etapă, poți programa o ședință nouă de epilare cu laser, dermatologii recomandând chiar ca o dată sau de ori pe an să urmezi ședințe de întreținere.
Ce alți factori influențează epilarea cu laser permanentă
Epilarea cu laser dezactivează treptat și permanent foliculii piloși activi (părul în fază de creștere Anagen), împiedicând reproducerea firului de păr, definitivă deci în cazul firelor de păr cu rădăcina complet distrusă. Ce garantează însă succesul?
În primul rând, epilarea cu laser depinde de faza de creștere în care se află firul de păr. Cum nu toate firele de păr cresc în același ritm, e nevoie de mai multe ședințe pentru a ținti foliculul în faza de creștere (anagenă).
Mai departe, trebuie să știi că laserul este „atras” de melanina din firul de păr. De aceea, persoanele care au cele mai bune rezultate la epilarea cu laser sunt cele cu firul de păr închis la culoare și piele deschisă. Ceea ce nu înseamnă că fetele blonde sau roșcate sunt condamnate la neînțelegere cu laserul, cum nu sunt nici cele cu pielea măslinie: avansul în tehnologie a creat aparate performante care se descurcă în mai multe condiții.
Nu în ultimul rând, împotriva epilării cu laser permanente pot acționa și diverse afecțiuni. Dacă suferi de dereglări hormonale, firul de păr se poate încăpățâna să crească, în ciuda eficienței laserului.
De ce ai nevoie de mai multe ședințe de epilare laser?
Părul crește în etape iar un ciclu complet de creștere a părului se întinde pe 12 – chiar 18 luni. Pentru că firele de păr trebuie îndepărtate în faza activă de creștere, va fi nevoie de mai multe ședințe, pentru a putea distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creștere.
De aceea, dermatologii de la SKiN MedSpa recomandă circa 8 – 10 ședințe situate la o distanță de 6 – 8 săptămâni una de alta, în medie. Frecvența ședințelor depinde însă de la persoană la persoană, în funcție de mai mulți factori, printre care ritmul creșterii părului.
Specialistul în epilare va decide numărul și durata de așteptare între ședințe, după ce va consulta cazul tău particular.
Cum firele de păr se pot regenera, chiar și după ce ai încheiat complet ședințele de epilare cu laser, tot trebuie să programezi ședințe de întreținere anuale sau bianuale.
Iar rezultatele vor dura în medie 10 ani, în funcție de cât de bine este întreținut tratamentul.
Piele fină și netedă grație epilării cu laser de la SKiN MedSpa!
La SKiN MedSpa, suntem complet transparenți față de clienții noștri și garantăm de fiecare dată cele mai bune rezultate. Tocmai de aceea, îți punem la dispoziție epilarea definitivă cu laserul Primelase HR Excellence.
E cel mai performant și mai sigur dispozitiv de acest gen din lume, fără durere grație sistemului de răcire încorporat. Procedura elimină inclusiv firele de păr deschise la culoare sau de pe pielea bronzată. Cu Primelase HR Excellence, ai nevoie de circa 6 – 8 ședințe, mai puține decât la alte lasere similare.
Poți opta de asemenea pentru epilarea definitivă cu laserul diodă Elysion Pro de 2000w, care dă la rândul său rezultate excelente inclusiv pe pielea bronzată, în orice perioadă a anului, indiferent de structura firului de păr și fără durere.
Sunt recomandate 8 – 10 ședințe la 6 – 8 săptămâni distanță.
La SKiN MedSpa, firele de păr nedorite nu mai au nicio șansă! Epilarea cu laser poate fi permanentă și definitivă atunci când este executată de profesioniști și în cele mai bune condiții.
Consultă oferta noastră și programează-te pentru o ședință de test la epilarea definitivă cu laser! Nu uita că ne găsești în Centrul comercial Auchan Drumul Taberei, București, România.