Mentenanța periodică și corespunzătoare: o strategie inteligentă pentru afacerea ta

Când vine vorba de lumea industrială, productivitatea și eficiența utilajelor de producție sunt 2 aspecte cruciale pentru succesul întregii activități. Cei ce activează în acest sector solicitant se bucură, în zilele noastre, de o mare diversitate de echipamente care nu numai că le facilitează munca, ci le oferă și posibilitatea de a realiza un volum impresionant de producție. 

Orice defecțiune apărută la nivelul mașinăriilor din linia de producție poate cauza necesitatea stopării neprevăzute a fluxului de muncă, ceea ce va duce, implicit, și la pierderi semnificative. Sarcinile privind mentenanța echipamentelor industriale au un rol important în vederea evitării acestui scenariu. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți producători adoptă strategii inteligente de mentenanță, cu scopul de a maximiza eficiența și durata ciclurilor de producție. 

Elimină riscul de căderi accidentale

Echipamentele industriale sunt alcătuite dintr-un ansamblu complex de componente, iar deteriorarea oricărei piese poate însemna un factor declanșator al unei căderi accidentale. Prin efectuarea periodică a mentenanței se poate elimina acest risc, întrucât în cadrul procesului de întreținere se va evalua starea fiecărei componente esențiale – de la rulmenți și până la motor și se vor putea realiza eventualele reparații necesare. 

De asemenea, prin evitarea stopării neprevăzute a producției, producătorii se vor bucura și de un flux de lucru neîntrerupt și mult mai eficient. 

Ajută la ținerea unei evidențe clare asupra stării echipamentelor  

Scăderea opririlor accidentale nu este singurul avantaj al efectuării sarcinilor de întreținere și mentenanță la timp. Prin intermediul acesteia, producătorii pot ține o evidență mult mai clară asupra mașinăriilor care în mod normal cauzează probleme sau care pot afecta într-un fel sau altul siguranța personalului sau producția. 

Astfel, orice defecțiune la nivel de rulmenți, motoreductoare sau alte piese poate fi depistată la timp, iar reparațiile aferente nu doar că vor dura o perioadă mai scurtă, ci vor fi și mai puțin costisitoare. 

Contribuie la reducerea cheltuielilor de mentenanță în timp

Nu în ultimul rând, mentenanța proactivă le oferă producătorilor industriali posibilitatea să minimizeze costurile de întreținere a echipamentelor, dar și numărul de motoreductoare, cuplaje, rulmenți și alte piese de schimb ținute de stoc. 

Cu ajutorul serviciilor de mentenanță periodică se pot înlătura cu succes defecțiunile frecvente ale utilajelor. Mai puține defecțiuni înseamnă mai puține intervenții, ceea ce presupune costuri mai mici de întreținere. 

Așadar, dacă activezi în domeniul industrial și vrei să te bucuri de un flux de producție eficient și fără întreruperi, renunță la strategia funcționării până la defectare și apelează, în schimb, la profesioniștii în servicii de mentenanță proactivă. 

Source

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *