In fiecare zi intre 13.00 si 16.00 in centrul de testare din Erou Iancu Nicolae 103bis poti gasi acum si serviciul de vaccinare antigripala, rapid si in cel mai sigur mod, centrul fiind amplasat in aer liber.

De ce este importantă imunizarea?

​  Cercetările stiintifice au demonstrat că vaccinarea reduce semnificativ rata complicațiilor în urma infecției cu virusul gripal. Complicatiile pot pune viata in pericol si pot conduce chiar la deces. Nou-născuții ai căror mame s-au vaccinat în timpul sarcinii nu sunt întotdeauna protejați. Eficacitatea profilaxiei variază de la an la an, fiind în strânsă legătură cu variabilitatea tulpinilor virusului gripal. Cu scopul de a fi eficiente, serurile trebuie să aibă în componență tulpini ale virusurilor care vor cauza îmbolnăviri în sezonul respectiv. Prin urmare, chiar vaccinul nu reuseste sa previna fiecare caz de gripă, acesta previne o serie de infecții, scade severitatea bolii și salvează nenumarate vieți. 

  Vaccinul gripal ofera cea mai buna protectie impotriva gripei sezoniere si reduce semnificativ raspandirea virusurilor gripale. Cu cat se vaccineaza mai multe persoane, cu atat sunt mai mici sansele ca gripa sa se raspandeasca in comunitate.

  Vaccinurile gripale ajuta organismul sa dezvolte anticorpi impotriva virusurilor gripale, in aproximativ doua saptamani de la momentul administrarii. Anticorpii asigura o protectie impotriva infectiei cu virusurile incluse in vaccin.

  Vaccinul impotriva gripelor sezoniere protejeaza impotriva virusurilor gripale care, conform cercetarilor stiintifice, vor circula in timpul sezonului de gripa. Vaccinurile gripale tetravalente protejeaza impotriva a patru virusuri gripale, de fapt ofera protectie impotriva acelorasi virusuri ca vaccinul trivalent la care se adauga un virus suplimentar B. Cercetatorii recomanda utilizarea vaccinurilor gripale injectabile in timpul sezonului gripal. La REVIVE HEALTH sunt disponibile ambele vaccinuri tetravalente Vaxigrip si Influvac, autorizate pentru inoculare de catre autoritatile statului.

Source