Acest lucru te va scuti reparaţii costisitoare şi stresante. Următoarele sfaturi sunt aici pentru a te ajuta să eviţi să cumeri o epavă şi pentru a te ajuta să găseşti o maşină bună. Iată tot ce trebuie să știi despre verificarea auto înainte de cumpărare.
Verifică partea de sub mașină
Dacă este posibil, găseşte locul în care maşina este de obicei parcată. Verifică această zonă pentru bălţile vechi de benzină, ulei, lichid de răcire sau lichid de transmisie. În schimb, apa limpede care curge sub maşină într-o zi fierbinte este probabil apă condensată de la aparatul de aer condiţionat. Nimic serios în cazul ăsta.
Verifică ţeava de eşapament pentru reziduuri. Dacă este negru şi are aspect gras, este ulei ars. Bava ţevii de evacuare trebuie să fie uscată şi de culoare gri închis. Prezenţa a multă rugină poate fi un semn că sistemul de evacuare trebuie schimbat.
Examinează caroseria
Verifică dacă fiecare panou al caroseriei şi acoperişului nu prezintă zgârieturi, lovituri şi rugină. Culoarea şi finisajul vopselei trebuie să fie uniforme şi să nu aibă ondulaţii.
Sfat: dacă crezi că o pată ar putea fi reparată cu chit, pune un magnet mic pe ea; nu se va lipi de o zonă cu chit.
Petele cosmetice mici şi zgârieturile uşoare nu sunt o preocupare, dar rugina este. Verifică corpul exterior, inspectează, de asemenea, arcurile roţilor, pragurile de sub uşi şi partea inferioară a uşilor. Adu o lanternă pentru a vedea dacă există rugină în interiorul arcurilor roţilor. Verifică luminile exterioare.
Verifică oglinzile şi geamurile
Examinează cu atenţie geamurile şi oglinzile laterale ale vehiculului pentru a te asigura că nu există fisuri sau urme mari de impact. O mică bucată de piatră ar putea să nu fie un motiv de îngrijorare, dar ar trebui să vorbeşti despre această problemă atunci când negociezi preţul. Acest lucru se datorează faptului că fisurile din parbriz se înrăutăţesc şi duc la o reparaţie costisitoare.
Testează uşile
Deschide şi închide fiecare uşă, capota şi portbagaj. ridică şi eliberează uşor fiecare uşă, în special uşa şoferului. Dacă se simte slăbită pe balamale, maşina a fost folosită mult timp sau greu. Inspectează absolut orice garnitură de cauciuc pentru a te asigura că nu se rupe sau nu în cel mai rău caz nu putrezeşte.
Deschide portbagajul
Deschide portbagajul şi priveşte cu atenţie sub covor pentru a vedea dacă exista urme de apă. Acordă atenţie mirosurilor, deoarece deteriorarea apei duce la mucegai. Fii atent la orice alte daune cauzate de apă în interior, deoarece ar putea fi cauzate de găuri sau alte scurgeri din portbagaj.
Acordă atenţie kilometrajului
Fereşte-te de o maşină cu kilometraj redus, cu anvelope noi; contorul de parcurs al vehiculului ar fi putut fi modificat. De asemenea, verifică dacă toate cele patru anvelope sunt la fel. Orice anvelopă diferită poate indică faptul că a fost înlocuită.
Dacă urmează să cumperi o mașină cu cutie automată, află mai multe despre simptomele unei cutii automate defecte si spune-le mecanicilor sa verifice si acest aspect!
Dacă dorești să verifici o mașină înainte de a o cumpăra FĂRĂ să te mai deplasezi la service și FĂRĂ să fii păcălit, intră pe vrom.ro descoperă toate cele 120 de locații din toată țara pentru a-ți verifica mașina înainte de cumpărare!