Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de dezinsecție este despre pregătirea apartamentului pentru procedură. Pregătirea adecvată te ajută să iei măsuri de precauție și permite specialiștilor să lucreze mai eficient. Uneori se traduce prin rezultate mai bune ale tratamentului.
Dezinsecția sau controlul dăunătorilor se realizează de către o firma ddd, prin diferite metode. Cele mai populare sunt pulverizarea, aburirea și prăfuirea. Utilizarea lor determină aplicarea unor substanțe (lichid sau ceață) pe suprafețele care urmează să fie dezinfectate. Acest fluid nu este neutru pentru oameni, poate conține substanțe toxice și, prin urmare, trebuie avută o grijă deosebită.
Metoda de pregătire a unui apartament pentru aceste servicii deratizare depinde într-adevăr de metoda și mijloacele folosite. Majoritatea măsurilor folosite necesită, în primul rând, protejarea alimentelor și a acelor articole care vin în contact direct cu corpul uman (cum ar fi periuțele de dinți sau prosoapele).
În cazuri speciale, când populația de insecte este cu adevărat uriașă, este necesar să părăsești apartamentul de tot. Acest lucru este necesar din cauza agenților foarte puternici utilizați pentru dezinsecție. Clientul va fi însă informat în prealabil pentru ca dezinsecția să fie eficientă.
Pulverizare și aburire – recomandări
Acest tip de tratament se efectuează cel mai adesea atunci când se îndepărtează gândaci și furnici, adică cei mai des întâlniți dăunători în case și apartamente. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la îmbunătățirea procedurii:
- Treci prin apartament/casă sau alte zone ce urmează a fi dezinfectate și verifică cel puțin pe scurt unde sunt cei mai mulți dăunători. Când vin specialiștii, arată-le acel loc.
- Dacă dăunătorii au cuiburi în locuri mai greu accesibile (și de cele mai multe ori o fac), mută obiectele cât mai departe de acele locuri, astfel încât să existe acces cât mai liber (aprox. 50 cm de perete)
- Scoate plintele și toate obiectele decorative
- Scoate toate produsele alimentare. Ori de câte ori este posibil, mută-le în afara camerei dezinfectate. Dacă acest lucru nu este posibil, deoarece, de exemplu, întregul apartament este supus dezafectării, protejează-le cu cea mai mare grijă, de preferință prin ambalare în recipiente vidate.
- Asigură tacâmurile, periuțele de dinți, prosoapele și alte articole de igienă personală, hainele și jucăriile pentru copii – cel mai bine este să le scoți din zona de dezinfectat. Dacă acest lucru nu este posibil – protejează-le, de exemplu, cu folie.
- Ascunde bolurile cu hrana pentru animalele de companie.
- Asigură-te că dulapul de sub chiuvetă de bucătărie este gol. Este locul care atrage cel mai mare număr de dăunători din cauza umidității
- Deconectează dispozitivele electrice.
Ce trebuie să faci după dezinsecție?
După dezinsecție, ar trebui să părăsești apartamentul pentru aproximativ 2 ore. Este nevoie de acest timp pentru ca formula să se răspândească, să se așeze și să se usuce. De asemenea, este bine să deschizi ușor ferestrele imediat după procedură. După 2 ore, întoarce-te în apartament, deschide larg ferestrele și aerisește bine.
Toate locurile care intră în contact cu alimentele trebuie spălate temeinic. Acestea includ chiuveta, blaturile de lucru, masa, rafturile pentru alimente, etc.