Paravanele pentru dus sunt o solutie moderna pentru a evita scurgerile de apa ce pot ajunge pe podeaua din baie. Cu siguranta atunci cand iti desfasori rutina din fiecare dimineata, nu iti doresti sa pierzi timp cu stergerea urmelor de apa. Din acest motiv, majoritatea oamenilor care au cabina de dus opteaza pentru instalarea unui paravan. Cu toate acestea, ofertele variaza in functie de forma cabinei de dus sau de gradul de vizibilitate a sticlei.

Paravan dus din sticla sablata

Acest tip de paravan a fost inventat pentru cei care isi doresc sa pastreze un nivel de vizbilitate redus in timpul rutinei lor de zi cu zi. Cu alte cuvinte, atunci cand faci un dus iti doresti sa fii numai tu cu tine. Intentia ta este sa te bucuri fie de un moment de relaxare, fie de unul de inviorare pentru o noua zi. Iar sticla sablata este optiunea perfect adapatata acestei nevoi. Paravanul din sticla sablata iti ofera toata intimitatea de care ai nevoie, deoarece structura de sticla este opaca. Astfel, se renunta la transparenta usilor de baie obisnuite in favoarea unui cadru mai intim.

Paravan dus pliabil

Cabinele de dus au o structura patrata sau dreptunghiulara. Din acest motiv, pentru a evita ca apa sa se scurga in timpul dusului, este necesar sa iti achizitionezi un paravan de dus pliabil. De obiecei, paravanele pentru cabinele de dus sunt formate dintr-o parte fixa si una care se poate deschide sau inchide. Cu toate acestea, exista paravanele de dus care sunt formate din doua usi pliabile care vor inconjura cabina de dus de fiecare data cand vrei sa o folosesti.

Cum se monteaza un paravan pentru cabina de dus

In primul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca poti monta un paravan de dus in doua moduri: complet( pana in tavan) ori se poate instala, astfel incat sa ramana un spatiu mic intre tavan si paravanul de dus. In primul caz, procesul de fixare se va face pe baza a doua suporturi de metal: unul instalat in tavan si celalalt la nivelul peretelui lateral.
Pentru montarea propriu-zisa va trebui sa instalezi profilul de aluminiu in perete. El trebuie pozitionat pe suprafata de lucru si apoi sa marchezi locul unde vei realiza gaurile de fixare. Pentru efectuarea lor vei avea nevoie sa folosesti o carota diamanatata. Acest instrument realizeaza gauri perfecte fara sa fisureze structura zidului in care se realizeaza lucrarea. Dupa ce ai terminat cu procesul de gaurire va trebui sa montezi diblurile.

In continuare, se va monta panoul in perete cu ajutorul suruburilor ce se vor introduce in gaurile efectuate anterior. Apoi, montezi sina in perete. Ar fi recomandat ca inainte de aceasta etapa sa aplici un strat de silicon.

Pentru fixare sticlei, o vei pozitiona pe sina paravanului. Si apoi o potrivesti, astfel incat ea sa se incadreze in spatiile din sine. Dupa ce ai fixat sticla, vei observa ca mai exista anumite gauri pentru fixare in lateral in care va trebui sa instalezi niste suruburi speciale care fac parte din kit-ul produsului.

Urmatoare etapa este sa stabilizezi paravanul cu ajutorul barii de montare. Ea este prevazuta cu o clema ce imbina bara de fixare cu usa paravanului si una de prindere pentru peretele opus.

Un paravan este o varianta potrivita pentru cei care au cabine de dus, deoarece ii ajuta sa isi desfasoare rutina intr-un cadru mult mai intim si ii ajuta sa economiseasca timp, deoarece nu mai sunt nevoiti sa curate urmele de apa.

Source