Dacă și tu ești în situația în care ești nevoit să lucrezi de acasă, știi cel mai bine că nu se poate lucra în locul în care dormi. Acest lucru îți scade concentrarea și productivitatea, ajungând astfel să nu mai ai rezultatele pe care ți le dorești. Prin urmare, ți-am pregătit câteva idei de amenajare și decorare a locuinței tale, pentru a reuși să ieși din rutina zilnică:

Amenajarea workspace-ului

Dacă locul în care îți desfășori munca este chiar propria ta locuință, cu atât mai mult poți profita de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Amenajarea unui loc special pentru a-ți desfășura munca o să te facă să te concentrezi mai bine și să fii mult mai productiv.

Astfel, fie că este o cameră separată sau doar un birou în living, încearcă să profiți cât se poate de mult de spațiul pentru lucrat. Consultă informații legate de psihologia culorilor pentru a alege culori care îți stimulează atenția și concentrarea, folosește decorațiuni specifice și încearcă să separi, atât cât este posibil, biroul de alte încăperi ale casei tale.  Chiar dacă nu ești în situația în care trebuie să lucrezi remote, un spațiu separat destinat task-urilor de la muncă este recomandat.

Amenajarea unui loc de relaxare și destindere

După muncă urmează, bineînțeles, relaxarea. Programul încărcat vine la pachet cu stres, oboseală, lipsă de energie, lucruri care te fac să te simți apatic, depresiv și încordat. Câteva momente de relaxare nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică, indiferent care este programul tău din ziua respectivă.

Luând în considerare spațiul de care dispui, îți poți amenaja un loc special, destinat pentru relaxare. Acesta ar trebui să cuprindă lucruri care te calmează și care te distrag într-un mod pozitiv: cărți, jucării anti-stres, aparate masaj, perne pufoase. Nu neglija acest aspect, pune sănătatea mentală și fizică pe primul loc.

Decorarea locuinței

Orice locuință spune multe despre persoanele care au ales să folosească acel spațiu după bunul plac. Gusturile diferă întotdeauna și nu există locuințe identice, iar mulți văd amenajarea ca pe un mod prin care își pot arăta personalitatea.

Dacă simți nevoia de o reîmprospătare a locuinței tale și nu crezi că ai avea ce schimbări majore să faci, decorațiunile pot juca rolul unor detalii specifice foarte importante. Înlocuiește măsuța de cafea din living, schimbă covorul cu unul mai ușor de curățat, decorează camera copiilor cu bufnite Dormeo, cumpără un nou cuier sau un nou tablou pentru peretele de pe hol. Orice mică schimbare te va ajuta să-ți schimbi starea de spirit.

Amenajarea și decorarea locuinței pot fi considerate dificile și costisitoare, însă există metode prin care poți face acest lucru fără să depui prea mult efort și fără să cheltuiești prea mulți bani. Focusează-te pe ce este prioritar pentru tine, făcând schimbări ce te vor ajuta și pe termen lung!

Source