Un mixer pentru frământat aluatul este o adevărată inovație pentru iubitorii de pâine proaspătă, preparată în cuptorul casei. Mirosul proaspăt de pâine coaptă reușește să ne teleporteze în copilărie, unde unica grijă erau jocurile. Pentru accelerarea procesului de preparare a pâinii fierbinți, mixerul pentru frământat este dispozitivul calitativ care va face acest lucru pentru tine.
Modelele moderne sunt versatile, pot frământa aluatul, bate cocktailuri și chiar toca legume sau carnea. Adică, acasă nu vei dispune doar de un robot de frământat aluat, ci de unul multifuncțional.
Avantajele principale ale utilizării robotului de bucătărie
-Frămânți aluatul – datorită numărului mare de duze, chiar și modelul standard se descurcă cu aluatul pentru clătite, pâine sau masă pentru prăjituri.
-Viteze mari – cu ajutorul unei viteze mari, poți face spume, smoothie-uri sau crema pentru înghețată.
-Accesorii – accesoriile suplimentare cu care sunt echipați roboții pentru bucatarie, înlocuiesc chiar și un blender.
Specificații
Fiecare aparat de frământat are indicatori proprii, datorită cărora puteți calcula cu ușurință ce funcții poate îndeplini și cât va dura. De exemplu, atunci când cumpărați un dispozitiv, ar trebui să acordați atenție următorilor indicatori:
-Puterea este principalul criteriu după care sunt determinate funcționalitatea și capacitățile dispozitivului;
-Viteza este un alt indicator important, deoarece datorită acestuia puteți modifica timpul de biciuire sau frământare. Modelele standard (chiar și cele mai simple) au 3-5 viteze. Sunt necesare moduri diferite pentru a obține texturi grozave: de la aerisit la cel mai strâns și mai uniform. În modelele profesionale și universale pot fi prezente până la 25 de viteze;
-Duze suplimentare – cu cât mai multe accesorii și duze sunt prezentate în set, cu atât dispozitivul este mai versatil.
Pași de utilizare a unui robot de frământat pâine
1. Imediat după creșterea vitezei mixerului la nivelul mediu, aluatul se va dezlipi de formă și se va lipi de părțile laterale ale vasului.
2.După aproximativ 4 minute, aluatul va fi în continuare lipicios, însă va începe să se desprindă de părțile laterale ale vasului și să arate mai uniform.
3.După 8 minute, aluatul se va desprinde de pe marginile vasului și va obține o formă compactă.
4.Frământați aluatul cu mâna până se formează o ,,minge” netedă.
Aluatul lipicios poate fi dificil de frământat și poate necesita adăugarea unei cantități mici de făină pentru a se strânge. Majoritatea aluaturilor necesită adăugarea de mai multă făină dacă nu reușesc să curețe părțile laterale ale vasului în timpul lor de frământare. Pentru a vă asigura că obțineți consistența adecvată a aluatului și textura pâinii, adăugați făină suplimentară încet, câte o lingură. Și nu adăugați niciodată mai mult de 1⁄4 cană de făină în plus la o rețetă.