Dorinta de a veni in ajutorul oamenilor si, in acelasi timp, cea de a-si creste si diversifice propria colectie de carti, au facut ca tot mai multe anticariate sa isi dezvolte o ramura de activitate mai putin cunoscuta, dar care este foarte utila oamenilor. Aceea de achizitii carti.

Desi aceasta activitate poate fi de ajutor in multe situatii, unul dintre principalele motive pentru care oamenii raspund anunturilor „cumpar carti vechi”, prin care anticariatele isi promoveaza serviciul respectiv, este nevoia de a face rost de bani.

Ce suma poate fi obtinuta prin intermediul anuntului „cumpar carti vechi”?

Fiecare vanzator de carti are propriile probleme si nevoi, in ceea ce priveste impasul financiar in care se afla. De asemenea, cartile pe care le detine in biblioteca si pe care intentioneaza sa le vanda pot fi si ele foarte diverse. Drept urmare, suma de bani care poate fi obtinuta variaza foarte mult de la un individ la altul.

Cu toate acestea, exista o serie de criterii de care tine cont anticariatul online Anticariat-Carti.com, unul dintre cele care se ocupa cu achizitia de carti. Acestea sunt:

  • anul aparitiei – cu cat o carte este mai veche si mai rara, cu atat si valoarea ei este mai mare;
  • starea in care se afla – anticariatele cumpara carti care se afla intr-o stare buna, dar fiecare urma de uzura sau deteriorare va influenta pretul stabilit pentru aceasta;
  • autorul – un autor popular creste valoarea unei carti, la fel cum o face si prezenta autografului autorului pe volumul vandut;
  • editia din care face parte – de obicei, primele editii ale unei carti sunt mult mai valoroase.

Cumpar carti vechi | anticariat cumpar carti | Anticariat-Carti.com

Cumpar carti vechi

Toate acestea sunt urmarite in cadrul procesului de evaluare, efectuat de un anticar profesionist si cu experienta, dupa ce proprietarii cartilor au deci sa le vanda prin intermediul anunturilor de genul „anticariat cumpar carti”.

Daca vanzatorul este de acord cu valoarea stabilita de anticar si cu suma primit in schimbul cartilor, atunci tranzactia se poate incheia, banii fiind primiti cash, pe loc, ceea ce dovedeste ca aceasta este una dintre cele mai simple si rapide metode de a face rost de bani.

Source