lanturi argint si pandative de la sonis.ro

Bijuteriile joacă unul esențial în viața fiecăruia dintre noi. În timp ce anumite persoane le achiziționează în fiecare an, altele aleg să le ofere mai departe, generațiilor următoare, ca simbol al familiilor lor. Indiferent de categoria în care te regăsești, un lucru este sigur – acela că bijuteriile pot fi alături de noi o viață întreagă, în cazul în care le oferim atenția și grija necesară pe tot parcursul acestei perioade. Nici nu este de mirare, întrucât bijuteriile sunt asemănătoare hainelor, pe care vrem să le păstrăm cât mai mult posibil, în special atunci când acestea ne plac foarte mult. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct un ghid cuprinzător cu privire la procesul de curățare aferent bijuteriilor, astfel încât să nu le afectezi strălucirea!

Curățarea bijuteriilor la tine acasă

Ori de câte ori vrei să ai parte de un rezultat rapid și eficient, poți alege să îți cureți bijuteriile la tine acasă folosind diverse metode și tehnici care s-au dovedit a fi extrem de eficiente. Pe lângă faptul că nu sunt deloc costisitoare, te vei putea bucura de rezultatele obținute în cel mai scurt timp. Vorbim aici de faptul că le vei putea reda luciul, fără să afectezi materialul din care sunt fabricate. Cu toate acestea, este indicat să iei în considerare faptul că fiecare material reacționează la anumite substanțe, ceea ce înseamnă că este imperios necesar să cunoști, în prealabil, care este acesta. În această categorie intră diverse lanțuri argint, pandantive, inele argint dama, seturi bijuterii, inele barbati și chiar piercing-urile. Spre exemplu, poți găsi o gamă extrem de variată de produse direct pe sonis.ro, de unde îți poți achiziționa modelele dorite sau produse profesionale de curățare a bijuteriilor din argint.

Curățarea aurului acasă

În comparație cu argintul, aurul nu se pătează, ci își pierde din strălucire datorită depunerilor de praf și a celor de murdărie. Din acest motiv, ceea ce poți să faci este să depozitezi bijuteriile într-o soluție în care să se înmoaie, cel mult 20 de minute. La final, este indicat să folosești o periuță moale, cu ajutorul căreia să îndepărtezi depunerile fără să afectezi materialul. De asemenea, poți să usuci foarte ușor bijuteriile folosind o bucată de piele de căprioară sau, după caz, să apelezi la alcool sau spirt, pentru a îndepărta reziduurile în cel mai scurt timp.

  • Curăță aurul cu amoniac –  chiar dacă nu se recomandă a fi o metodă pe care să o utilizezi în mod frecvent, amoniacul te poate ajuta să cureți cu succes bijuteriile din aur. Cu toate acestea, în cazul în care este utilizat mult prea mult, acesta poate conduce la înnegrirea bijuteriilor. Tocmai de aceea, este indicat să păstrezi bijuteriile nu mai mult de un minut în amestec;
  • Curăță aurul cu oțet – la rândul lui, oțetul este special conceput pentru a reda strălucirea bijuteriilor din aur. Pentru asta, asigură-te că le depozitezi timp de 30 de minute într-un bol cu oțet, urmând să le usuci folosind o cârpă moale;
  • Curăță aurul cu bicarbonat – o altă metodă de curățare a aurului eficient și foarte rapid face referire la bicarbonat, care urmează să fie introdus într-o soluție cu apă și sare. Este indicat, însă, să aloci o atenție deosebită, întrucât bicarbonatul poate afecta aurul.

Curățarea argintului acasă

La rândul lui, argintul este un material care necesită mult mai mult atenție, în special atunci când utilizezi metode de curățare mai puțin profesionale. Printre cele mai cunoscute și populare se numără:

  • Curăță argintul cu pastă de dinți – pe lângă faptul că este o metodă ieftină, pasta de dinți este la îndemâna oricui și reușește să îndepărteze, cu succes, impuritățile. La final, ai parte de bijuterii strălucitoare și foarte curate. Procesul presupune păstrarea bijuteriilor într-o soluție cu apă caldă și pastă de dinți, timp de 30 de minute;
  • Curăță argintul cu apă cu sare – la rândul ei, sarea ajută la dizolvarea impurităților și la eliminarea reziduurilor. Spre exemplu, poți utiliza sarea de bucătărie sau sarea de mare, alături de apă în care aceasta să fie dizolvată. De asemenea, perioada necesară înmuierii bijuteriilor în această soluție nu trebuie să se ridice la mai mult de 20 de minute.

Care sunt cele mai bune sfaturi în protejarea și menținerea strălucirii bijuteriilor?

Oricând vrei să prelungești durata de viață a bijuteriilor tale, este esențial să cunoști care sunt sfaturile pe care să le urmezi pe termen scurt, mediu și lung.

  • Alege să porți doar uneori bijuteriile cu pietre sau perle;
  • De îndată ce nu mai porți bijuteriile preferate, asigură-te că le depozitezi în cutiile acestora;
  • Evită să porți bijuteriile preferate atunci când faci activități fizice, casnice sau brute, întrucât pot intra foarte ușor în contact cu sulful sau produsele chimice agresive ori cu produse ce le pot zgâria;
  • Evită să aplici parfum pe bijuterii, întrucât acesta va conduce la pierderea strălucirii lor.

Bucură-te de bijuteriile preferate, având la dispoziție cele mai bune sfaturi astfel încât să faci o alegere optimă pentru tine!

octombrie 25th, 2021 by

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *