Foloseste elemente care „incalzesc” atmosfera

Atat in sezonul cald, cat si in cel rece, atmosfera calda este cea care da tonul unei incaperi primitoare. Spatiul de lucru nu se rezuma acum la birouri tip cubicle si spatii separate, anoste, care fac zonele de munca impersonale. Atmosfera rigida este un element al trecutului, iar acum, o zona de birouri moderna implica tot mai multe elemente calde. De exemplu, poti opta pentru decoratiuni si mobilier in tonuri calde de galben, portocaliu, crem si lemn natural. Nu te sfii sa incluzi covoare de dimensiuni mari in spatiile principale de socializare si coworking. 

De asemenea, cu ajutorul iluminatului indirect poti crea jocuri si straturi de lumini care scot in evidenta decorul. Alege benzi LED pentru marginile peretilor de pe holuri, pentru oglinda de la baie sau deasupra blatului din bucatarie. Aceste mici detalii vor face un spatiu de birouri mult mai prietenos cu cei care petrec cea mai mare parte din zi acolo. In special in cazul unui spatiu de coworking sau intr-o companie cu angajati putini, care isi desfasoara activitatea intr-un apartament amenajat ca birou, confortul este prioritar.

Adauga elemente naturale

Apropierea spatiilor de locuit si a celor de lucru cu natura este un concept folosit de foarte mult timp insa, in prezent, oamenii opteaza pentru functionalitatea spatiului, in detrimentul elementelor naturale si al confortului. Echilibrul dintre toate acestea este esential pentru o viata profesionala sanatoasa, care nu isi lasa amprenta negativ asupra vietii personale. Adauga in spatiul de lucru plante, accesorii care aduc aminte de natura si asigura-te ca acesta este luminat cat mai bine cu lumina naturala, in timpul zilei. Plantele sunt de nelipsit atat in locuinte, cat si la munca, nu doar datorita efectului vizual pe care il au asupra spatiului, ci si pentru calitatile de purificare a aerului. Mediul de lucru sanatos ofera echilibru intre starea psihica de bine si cea fizica, iar incurajarea unui stil de viata sanatos se poate observa inca din decorul general al spatiului.

Alege mobilier care aminteste de acasa

Cele mai multe spatii de lucru traditionale folosesc mobilier de tip „office”, care, de cele mai multe ori, are un aspect rigid si rece. Este important sa optezi pentru piesele create pentru birou la capitolul birou sau scaune, in special cele de tip ergonomic sau mese ajustabile pe inaltime. Dar nu uita de elementele care ofera senzatia de confort, precum fotolii, canapele in zona de lounge si piese de mobilier in culori calde. Evita culorile reci precum gri deschis sau alb si instaleaza corpuri cu aspect de lemn sau in culori vii. Un spatiu de lucru care inspira are un aer original si, poate, nonconformist. Efectele benefice asupra starii celor care activeaza in cadrul acestuia merita riscul de a incalca anumite reguli si de a face atmosfera comparabila cu cea de acasa.

Un spatiu de lucru confortabil ii ajuta pe angajati si pe cei care aleg sa lucreze acolo  sa fie motivati, productivi si sa se bucure de o stare generala de bine. Reteta succesului include toate aceste elemente, iar un colectiv fericit nu poate decat sa influenteze in bine activitatea unei intregi organizatii.

Source