Uleiul de par este unul foarte versatil, acesta oferindu-ti hidratarea de care ai neovoie, precum si protectia dorita. De asemenea, exista o varietate foarte mare de uleiuri de par, acestea fiind disponibile pe piata. Fiecare dintre aceste uleiuri de par au caracteristici, dar si beneficii distincte. Sunt cateva lucruri pe care orice persoana ar trebui sa le aiba in vedere, astfel incat sa ia decizia cea mai buna in ceea ce priveste un ulei de par.

Primul si cel mai important lucru in alegerea unui ulei de par este tipul de par pe care il ai. Daca ai un par mai gras, atunci este recomandat sa alegi uleiuri usoare, precum este cazul uleiului de argan, dar si a celui de jojoba. In situatia in care te confrunti cu un par uscat sau deteriorat, atunci uleiurile mai grele sunt o solutie din acest punct de vedere. Uleiul de cocos, precum si cel de masline pot oferi hidratarea de care ai nevoie, astfel incat sa treci peste problemele cu care te confrunti.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l stiti despre un ulei de par inainet de a-l alege il reprezinta ingredientele sale. Poti verifica asadar ingredientele care se gasesc in interiorul acestui ulei de par. Ideal ar fi sa eviti pe cat posibil produsele care contin siliconi agresivi sau alcooli. Aceste produse pot usca parul si nu sunt benefice pentru tine. In schimb, poti cauta uleiuri de par care contin ingrediente naturale, dar si benefice, cum ar fi vitamina E, preucm si uleiul de argan. Mai poti sa ai in vedere si uleiurile de par cu jojoba.

Daca doresti sa reduci incretirea, atunci uleiurile cu proprietati de netezire sunt importante din acest punct de vedere. Uleiul de macadamia, poate fi o alegere potrivita, acest ulei oferind o protectie termica impotriva utilizarii excesive a aparatelor de coafat. In ceea ce priveste utilizarea efectiva a unui astfel de ulei, trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

In primul rand, trebuie sa pui cantitatea potrivita de ulei, astfel incat sa vezi care e cantitatea cea mai potrivita pentru parul tau. Prea mult ulei poate lasa parul gras sau greoi. De asemenea, mai poti aplica si uleiul de par pe parul umed sau uscat, de la mijlocul lungimii si pana la varfuri. Ideal ar fi sa eviti aplicarea pe radacini pentru ca acest lucru poate duce la aparitia parului gras. Maseaza usor parul,dar si scalpul in acelasi timp, astfel incat sa asiguri o distributie uniforma a uleiului.

Uleiul ar trebui sa actioneze pentru aproximativ 30 de minute sau chiar peste noapte daca iti doresti ca toti nutrientii sa patrunda in par si sa hidrateze in profunzime. De asemenea, imediat dupa timpul de actiune, parul trebuie spalat cu samponul obisnuit, astfel incat sa se indeparteze excesul de ulei. In acest fel, trebuie sa te asiguri ca te clatesti bine, astfel incat sa nu ramana reziduuri de par. De asemenea, poti folosi acest ulei de par ca tratament de intretinere, el oferindu-ti si protectia termica de care ai nevoie.

Source