In prezent, consumatorii se asteapta ca firmele sa aiba un site de prezentare si, chiar daca sunt grozave pentru promovare, retelele de socializare nu sunt suficiente pentru prezenta online a unei afaceri. De aceea, toate firmele mici trebuie sa aiba site-uri profesionale si optimizate SEO. Si, daca nu pot apela la o agentie de marketing cu experienta sau la un designer web, pot lua in considerare utilizarea unei platforme de realizarea a unui site.

Aceasta nu ar trebui sa necesite mult timp pentru a invata sa o utilizezi, ar trebui sa aiba o interfata cat mai prietenoasa si mai intuitiva si sa ofere experiente placute utilizatorului. Dar cum sa alegi cel mai bun generator de site-uri web pentru o afacere mica cu atat de multe optiuni disponibile? 

In continuare vom vedea care sunt caracteristicile de baza pe care o platforma de construire a unui site ar trebui sa le aiba.

Sa fie usor de utilizat

Inainte de a alege platforma cu care vei lucra, compara optiunile pe care le ofera si alege ceea ce ti se pare mai usor de utilizat si mai intuitiv. De asemenea, ar trebui sa includa integrarea cu programe precum Google Analytics, instrumente SEO sau functii de optimizare, asistenta de calitate pentru clienti si chiar si acces la un nume de domeniu personalizat. Si, deloc in ultimul rand, site-ul realizat ar trebui sa fie cat mai usor de utilizat si responsive.

Sa poti beneficia de o perioada de proba

Sunt platforme de realizare de site-uri care ofera o perioada de proba gratuita si, daca vei dori un upgrade pentru un plan mai bun, va trebui sa platesti. Planurile gratuite au functionalitati limitate si pot fi suficiente pentru realizare unui site simplu. Este posibil sa nu ofere nume de domenii personalizat sau diverse instrumente de marketing. De asemenea, nu sunt bune pentru magazinele de comert electronic care au nevoie de un sistem de management al continutului si de un design mai special.

In concluzie, cele mai bune platforme de creare site includ planuri gratuite si planuri premium, faciliteaza lucru cu editorii drag-and-drop si necesita mai putin timp de invatare decat cele care au nevoie de HTML sau alte abilitati de codare.

Sa ofere posibilitatea de scalabilitate

Este de asteptat ca o afacere mica sa creasca si, odata cu aceasta, va trebui sa creasca si site-ul. Dupa o perioada, un site simplu nu va mai fi suficient si este posibil sa apara necesitati precum:

 • Trecerea de la un plan gratuit la un plan premium
 • Instalarea de pluginuri si functionalitati noi
 • Adaugarea unor optiuni unice de personalizare
 • Functionalitati necesare pentru marketingul prin e-mail
 • Cos de cumparaturi, plata online si finalizarea comenzilor daca se trece la un plan de comert electronic, etc.

Ia in considerare planul tau de afaceri si asigura-te ca platforma cu care lucrezi este ceea ce ai nevoie in prezent, dar si mai tarziu.

Cele mai bune platforme de creare site-uri pentru afaceri mici

In baza caracteristicilor prezentate mai sus si a faptului ca majoritatea site-urilor ruleaza pe WordPress, cele mai bune platforme pentru creare unui site simplu sunt:

 • WordPress.org  – este cel mai bun constructor de site-uri web pentru firmele mici si are un puternic sistem de gestionare a continutului. Este folosit de cei mai populari bloggeri, dar si de firmele mici si mari.
 • Web.com – este un alt bun generator bun de site-uri usor de utilizat pentru firmele mici. Acesta vine cu un generator de site-uri drag-and-drop si ofera numeroase sabloane care se pot personaliza usor si la care se pot adauga formulare de contact, galerii, videoclipuri si butoane pentru retelele sociale. Aceasta platforma ofera si instrumente de comert electronic necesare pentru a configura un magazin online.
 • HubSpot Website Builder – este perfect pentru un site pentru o afacere mica, un sistem de management al continutului si un CRM cu instrumente de automatizare a marketingului care ajuta la optimizarea SEO.
 • Gator Website Builder – este un alt generator de site-uri dinamice pentru afaceri mici foarte accesibil ca pret. Este usor de utilizat si contine peste 200 de sabloane personalizabile.
 • BigCommerce – ofera o platforma robusta si scalabila pentru magazinele online, fiind cel mai bun si mai popular constructor de site-uri web pentru comertul electronic pentru firmele mici.
 • WordPress.com – este un serviciu de creare de site-uri pentru firme mici pe baza de abonament si are numeroase teme si sabloane.
 • Squarespace – este o alta platforma care permite creare in doar cateva minute a unui site profesional pentru portofoliu sau a unui magazin online.
 • SeedProd – permite personalizarea completa a temelor de pagina pentru WordPress si ofera un generator drag-and-drop si previzualizari live.

Source