Unul dintre argumentele pentru legalizarea canabisului este că ar putea reduce numărul de persoane care folosesc medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, inclusiv opioide, pentru a trata diferite afecțiuni. Acesta este potențial un beneficiu semnificativ pentru sănătatea publică, mai ales atunci când multe medicamente eliberate pe bază de rețetă au efecte secundare dăunătoare.

Un nou studiu arată că această teorie poate fi valabilă. Cercetătorii au descoperit că prezența unei piețe legale de canabis a dus la o scădere semnificativă a utilizării unei game largi de medicamente eliberate pe bază de rețetă în rândul celor din programele de stat ”Medicaid”. Acestea au inclus medicamente care tratează durerea, anxietatea, depresia, psihoza, convulsiile și somnul. Ceea ce face acest studiu demn de remarcat este faptul că datele dezvăluie mai mult decât o tendință a oamenilor de a renunța la opioide atunci când au acces la canabis legal.

Studiul analizează toate cele 50 de state americane

Cercetarea a fost realizată de Shyam Raman de la ”Universitatea Cornell Jeb E. Brooks School of Public Policy” și Ashley Bradford de la ”Indiana University’s O’Neill School of Public and Environmental Affairs”. Ei și-au publicat concluziile în ”Health Economics”.

Raman și Brooks au vrut să se concentreze pe o mare varietate de medicamente prescrise, mai degrabă decât doar pe opioide. De asemenea, au inclus fiecare stat din SUA, folosind date de la Centrele pentru Serviciile Medicare și Medicaid din 2011 până în 2019. Această perioadă acoperă primul deceniu în care vânzările legale de canabis au început în statele din întreaga națiune, începând cu Colorado și Washington.

Ei au descoperit o scădere a consumului de medicamente care tratează afecțiunile enumerate mai sus, adică șase din cele nouă domenii pe care le-au cercetat. Ei nu au găsit nicio scădere a utilizării medicamentelor prescrise pentru greață, spasticitate sau glaucom.

De ce sunt importante aceste constatări?

Vorbind cu Cornell Chronicle, Raman a spus că rezultatele sondajului au implicații importante. „Reducerile în utilizarea medicamentelor pe care le găsim ar putea duce la economii semnificative de costuri pentru programele de stat Medicaid. Rezultatele indică, de asemenea, o oportunitate de a reduce daunele care pot veni cu efectele secundare periculoase asociate cu unele medicamente eliberate pe bază de rețetă”.

Perechea de cercetători a remarcat, de asemenea, că consumul de canabis vine cu propriul set de efecte secundare potențiale, iar oamenii ar trebui să se consulte cu medicii înainte de a decide să folosească canabis pentru a trata orice afecțiune.

„Trebuie să luăm în considerare, de asemenea, posibilitatea ca o creștere a numărului de pacienți care folosesc canabis pentru a-și trata afecțiunile medicale ar putea avea consecința neintenționată de a crea mai multă distanță între indivizi și furnizorii lor de servicii medicale”, au mai scris ei în studiu.

Ei au cerut un studiu suplimentar care să analizeze impactul pe termen lung al înlocuirii canabisului cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă, menționând că, cu date mai noi, viitorii cercetători vor putea descompune complet costurile și beneficiile asociate cu legalizarea canabisului la nivel de stat.

De unde cumparam ulei CBD?

Magazinul online zonaverde.ro din Cluj-Napoca cu o experienta de peste 10 ani in domeniu comercializeaz cele mai premium branduri de ulei de canabis la momentul actual, inclusiv de la producatorul de renume Formula Swiss din Elvetia.

Source