Având în vedere acest lucru, selectarea scaunului de birou pentru copii este probabil una dintre cele mai importante investiţii pe care le puteţi face în sănătatea celui mic. Durerile de spate şi nu numai pot începe să apară de la o vârstă fragedă, de aceea va fi esenţial să alegeţi un scaun de cea mai înaltă calitate ce îi va permite să îşi menţină coloana vertebrală într-o poziţie corectă, dar şi să se bucure de un confort sporit.

Ce caracteristici trebuie să urmăriţi atunci când selectaţi un scaun de birou pentru copil?

Selectarea scaunului de birou pentru cel mic trebuie realizată în funcţie de mai multe criterii importante, acestea fiind esenţiale pentru a-i permite să se dezvolte sănătos şi să aibă o putere de concentrare mare, fiind necesare pentru a reuşi să îşi completeze şi definitiveze temele zilnice.

Pe site-ul drimus.ro aveţi la dispoziţie o gamă largă de modele ergonomice din care puteţi alege, fiecare bucurându-se de o calitate ireproşabilă, dar şi de caracteristici şi funcţii ajustabile ce vor permite scaunului să se adapteze după înălţimea, dar mai ales după preferinţele copilului. Printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când alegeţi un scaun pentru copilul dumneavoastră sunt următoarele 6:

1. Suport lombar

Probabil unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţineţi cont şi care contribuie în mod direct la o viaţă lipsită de dureri de spate, suportul lombar va asigura coloanei vertebrale o poziţie corectă şi va reduce semnificativ şansele de dezvoltare a problemelor şi durerilor din zonă. 

2. Ajustarea pe înălţime a scaunului de birou

Selectarea unui scaun trebuie realizată de asemenea şi în funcţie de biroul deja existent sau cel ce urmează a fi achiziţionat. Un scaun ergonomic de birou trebuie să dispună de un sistem de reglare a înălţimii, fiind esenţială nu doar pentru a se potrivi cu masa de lucru, ci mai ales cu înălţimea copilului.

3. Cotiere

Cotierele sunt benefice pentru relaxarea braţelor atunci când copilul utilizează scaunul, putând beneficia în mod semnificativ postura, dar şi confortul. Există modele care permit reglarea acestora în funcţie de preferinţele personale, însă, având în vedere că de cele mai multe ori copii vor utiliza biroul pentru scris şi citit, aceste elemente nu sunt obligatorii precum în cazul celor pentru adulţi.

4. Tapiţerie

Tapiţeria va influenţa considerabil nu doar confortul şi durabilitatea, ci şi uşurinţă de curăţare. Sunt multe materiale din care puteţi alege, însă cele mai populare sunt următoarele:

–  Mesh – acest material este bine cunoscut pentru avantajele pe care le oferă unui utilizator în ceea ce priveşte ventilaţia şi ergonomia, fiind o alegere perfectă pentru oricine, indiferent de numărul de ore petrecute sau activităţile întreţinute.

– Piele ecologică – este un material superior care oferă confort şi relaxare pe toată perioada de utilizare. Curăţarea acestuia se realizează rapid cu o lavetă umedă în cazul unor accidente neprevăzute.

– Stofă – la fel de apreciate sunt şi scaunele din stofă, lucru ce se datorează faptului că oferă un confort foarte ridicat, iar modelele create din acest material se bucură de un design modern şi atractiv.

5. Culoare

Selectarea culorilor pentru scaunul celui mic poate fi realizată în funcţie de preferinţele personale, având libertatea de a alege dintr-o gamă variată de culori şi modele, de la cele monocrome şi minimaliste, până la scaune colorate şi jucăuşe.

6. Cadrul scaunului

Cadrul are funcţia importantă de a-i permite celui mic să se mişte (în cazul în care este ales un model cu roţi), să îl menţină stabil şi să-i susţină greutatea. Cele mai populare materiale din care aceste piese sunt realizate sunt metalul, fie el cromat sau vopsit, lemnul şi polipropilena.

Toate se bucură de o calitate superioară şi de o longevitate ridicată, lucru ce vă va avantaja semnificativ din punct de vedere financiar şi nu numai.

În ziua de azi, copii au început să îşi petreacă din ce în ce mai mult timp la birou, de aceea va fi esenţial să fie ales cel mai bun scaun pentru a le oferi oportunitatea de a se bucura de o şedere lipsită de dureri de spate atunci când îşi realizează temele sau pur şi simplu stau la calculator.

Prin alegerea unui scaun de birou ergonomic, investiţi în mod direct nu doar în sănătatea pe termen lung a copilului, ci şi în confortul acestuia, permiţându-i astfel să se concentreze mult mai bine la activităţile şcolare şi să se bucure de performanţe mult mai ridicate.

Source