Primavara este o perioada minunata, dar pentru unii oameni, poate fi o adevarata provocare. Alergiile si asteniile de primavara sunt printre cele mai comune probleme de sanatate cu care se confrunta multi oameni in aceasta perioada.

Primavara este sezonul infloririi plantelor si copacilor, iar polenul eliberat de acestea poate provoca reactii alergice in organismul nostru. In plus, schimbarile de temperatura, umiditatea ridicata si vremea imprevizibila pot contribui la dezvoltarea asteniei de primavara. Acest lucru poate duce la oboseala, iritabilitate, lipsa de concentrare si alte simptome neplacute.

Alergiile si asteniile de primavara pot avea un impact negativ asupra sanatatii noastre si a calitatii vietii. Simptomele neplacute pot afecta capacitatea noastra de a munci, de a ne bucura de timpul liber si de a socializa cu prietenii si familia. Acest lucru poate duce la o scadere a stimei de sine si a calitatii vietii in general.

In acest context, ApiLand, cel mai mare producator de produse apicole din Romania, vine in ajutorul celor care cauta o solutie naturala si eficienta pentru aceste probleme, oferind 5 sfaturi pentru a face fata alergiilor si asteniilor de primavara, folosind produse apicole.

  1. Consumati miere locala. “Mierea este unul dintre cele mai populare produse apicole si poate fi de mare ajutor in reducerea simptomelor asteniei de primavara. Consumati miere locala, deoarece aceasta contine polen din zona in care traiti si poate ajuta la intarirea imunitatii. In plus, mierea este o sursa naturala de energie si contribuie la combaterea asteniei”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
  2. Consumati polen crud.Polenul crud poate fi un ajutor de nadejde in lupta impotriva alergiilor sezoniere. El contribuie la construirea imunitatii la alergenii locali si poate reduce simptomele alergice. Polenul crud poliflor si polenul crud de salcie, in special, pot reduce nivelul de histamina – substanta responsabila de declansarea alergiilor la polenul purtat de vant. Polenul crud poate fi consumat preventiv sau in paralel cu alte antialergice, se pastreaza si se consuma direct din congelator”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
  3. Luati miere cu laptisor de matca.Laptisorul de matca pur este un produs apicol bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Acesta poate ajuta la cresterea nivelului de energie si la combaterea asteniei. In combinatie cu mierea, acesta poate fi un remediu excelent pentru a face fata asteniilor de primavara”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
  4. Consumati amestec de propolis si miere.Propolisul este o substanta produsa de albine pentru a proteja colonia impotriva bacteriilor si virusurilor. Acesta are proprietati antivirale, antibacteriene si antiinflamatoare, si poate ajuta la reducerea simptomelor rinitei alergice. Propolisul poate fi consumat brut sau sub forma de tinctura. In combinatie cu mierea, acesta poate fi un remediu excelent pentru a reduce simptomele alergiilor sezoniere cum ar fi congestia nazala si tusea”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
  5. Faceti o cura cu tonice apicole.Tonicele apicole sunt amestecuri din miere, laptisor de matca, extract de propolis si polen crud sau ginseng. Sunt cocktailuri concentrate de vitamine si minerale ambalate sub forma de fiole practice si usor de consumat. Nu necesita conditii speciale de pastrare, le poti lua cu tine oriunde si le consumi cand te simti obosit si lipsit de energie. Tonicele apicole pot fi un real ajutor in combaterea asteniei de primavara”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.

Despre ApiLand
ApiLand este cel mai mare producator de produse apicole din Romania, cu o experienta de peste 20 de ani in industria apicola. Compania produce o gama larga de produse apicole, inclusiv miere, propolis, polen crud, laptisor de matca si alte produse cu continut ridicat de substante nutritive. ApiLand respecta cele mai inalte standarde de calitate si ofera produse naturale si autentice. Pentru mai multe informatii despre produsele ApiLand, vizitati site-ul www.apiland.ro.

Source