Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara 6, Prioritatea de investiții 10.iv, Obiectiv specific 6.13, Denumire Apel Innotech Student, Cod Apel POCU/829/6/13.

În data de 22 iunie 2022, la sediul Camerei Consultanților Fiscali, a avut loc ceremonia de semnare a 20 de contracte de subvenție în valoare de 1.150.000 euro, având drept scop susținerea și promovarea inițiativelor antreprenoriale studențești și încurajarea tinerilor pentru transformarea ideilor în afaceri viabile și de succes.  La capătul a 6 luni de activități intense care au inclus un program intensiv de formare antreprenorială, 20 de studenți din cadrul mai multor universități, au făcut primul pas pentru dobândirea independenței financiare.

Programul de excelență în antreprenoriat s-a derulat cu sprijinul specialiștilor celor două organizații, 376 de studenți participanți au beneficiat de dobândirea competențelor antreprenoriale, financiare și juridice, realizate prin cele mai noi tehnici de formare, în corelație directă cu tendințele actuale ale mediului economic. Studenți, masteranzi și doctoranzi din peste 12 universități din România au absolvit cursuri acreditate de antreprenoriat, devenind astfel factori de diseminare în comunitățile academice unde își desfășoară activitatea.

Concursul de planuri de afaceri a debutat în luna martie 2022, participanții putând transforma ideea de afaceri în realitate, prin oportunitatea obținerii a 22 de finanțări a câte 287.000 lei. În cadrul competiției, cele două comisii de evaluatori independenți, au selectat cele mai viabile 22 de planuri de afaceri dintre cele 135 depuse.

Programul antreprenorial a continuat pentru studenții selectați în urma concursului cu activități susținute de echipe multidisciplinare de specialiști ai Camerei Consultanților Fiscali și Royal Audit House S.R.L., care au cuprins:

–      Activități de mentorat și consultanță specializată;

–      Stagii de practică la întreprinderi reale din domeniile de activitate ale planurilor de afaceri selectate;

–      Derularea de activități de antreprenoriat inovativ în cadrul a 2 întreprinderi simulate.

Proiectul „Fii SMART! – Student Implicat în Dezvoltarea Start-up-urilor de Succes” are o acoperire națională, afacerile finanțate fiind implementate în 15 județe din 6 Regiuni de dezvoltare, respectiv: Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinţi, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Vâlcea. Cele 20 de afaceri finanțate se încadrează în direcţiile de politică industrială menționate în Strategia Naţională pentru Competitivitate 2014-2020.

Activitățile de sprijinire a inițiativelor antreprenoriale, precum și susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii din România, se aliniază obiectivelor cuprinse în strategiile Camerei Consultanților Fiscali și ale Royal Audit House S.R.L. Cele două organizații vor continua demersul de dezvoltare și consolidare al Centrului Inovativ de Antreprenoriat realizat prin proiect, prin care au fost puse bazele unei rețele multidisciplinare de specialiști și un hub antreprenorial, în care, atât studenții, stakeholderii, cât și oameni de afaceri cu experiență vor putea dezvolta alte inițiative antreprenoriale de succes.

Proiectul „Fii SMART! – Student Implicat în Dezvoltarea Start-up-urilor de Succes” – POCU/829/6/13/142030 se derulează pe o perioadă de 24 luni, în intervalul 31.12.2021 – 30.12.2023. Valoarea totală a proiectului este de 9.686.619,98 lei, din care 8.184.612,29 lei reprezintă cofinanțarea Uniunii Europene, 1.444.343,36 lei reprezintă cofinanțare națională și 57.664,33 lei reprezintă cofinanțare proprie a partenerilor.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

 Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Date de Contact:

Gabriela Stănășilă – Coordonator partener

Email: [email protected]

Source