Majoritatea caselor sunt prevazute cu o incapere de dimensiuni mici pozitionata sub nivelul pamantului. Probabil ca spatiul respectiv il folosesti de obicei pentru depozitarea obiectelor de care nu mai ai nevoie in prezent. Cu toate acestea, beciul poate fi valorifcat la adevaratul sau potential cu cateva idei uimitoare de design. In schimb, primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand desfasori un proces amplu de renovare al pivnitei este hidroizolatia. Daca te ocupi de izolarea beciului, atunci vei reusi sa eviti aparitia urmelor de mucegai. Subsolul este amplasat sub pamant. Prin urmare, nu exista cai de aerisire a acestuia. Din acest motiv, hidroizolatia joaca un rol esential, deoarece umiditatea si lipsa de aer poate sa determine aparitia urmelor de mucegai. Odata ce te-ai ocupat de acest aspect, poti continua cu procesul de renovare.

Iata care sunt cele mai impactante idei de amenajare a unui beci in stil rustic!

Amenajare beci- lemnul si piatra merg mana in mana

In general, o pivnita apreciata la adevarata sa valoare este una care respecta criteriile de design rustic. Din acest motiv, poti incepe amenajarea beciului cu valorificarea pietrei naturale. Datorita cromaticii neutre, rezistentei, durabilitatii si aspectului natural, aceasta este o alternativa ideala pentru accentele decorative, pereti sau pardoseli. Daca te decizi sa folosesti acest material pentru planul decorativ, atunci va trebui sa echilibrezi corect proportiile. Intr-un ansamblu de acest gen, piatra naturala este o piesa centrala, insa nu este indicat sa exagerezi cu ea, deoarece vei incarca design-ul pivnitei. In procesul de amenajare al beciului, cel mai indicat este sa respecti principiul echilibrului minimalist. Cu toate acestea, in lucrarile de renovare vei avea nevoie de un disc diamantat pentru piatra naturala, astfel incat sa o poti taia. In acelasi timp, si lemnul joaca un rol esential in design-ul rustic. Poti opta pentru crearea unei pardoseli din acest material, pentru a conferi spatiului un caracter impunator in planul inferior. Rezultatul final al procesului de amenajare al beciului va fi un subsol unde jocul cromatic incepe de la cel mai intunecat ton si evolueaza spre acccentele neutre de piatra naturala.

Amenajare beci mic- bar

Daca ti-ai dorit dintotdeauna sa ai un bar la tine acasa, dar dimensiunile nu ti-au permis, atunci cateva idei de amenajare a unui beci mic te vor ajuta sa atingi acest vis. In ciuda faptului ca subsolul tau nu dispune de cel mai generos spatiu, el are un potential care poate fi valorificat. In acest sens, in amenajarea unui beci mic, poti include un bar si doua scaune. Astfel, vei dispune de un spatiu intim unde vei putea savura un pahar de vin impreuna cu partenera ta. In acest sens, poti opta pentru montarea unui bar in tonuri intucate de maro, astfel incat acesta sa respecte cromatica dominanta a design-ului. In continuare, poti amplasa doua sau trei lumini deasupra mesei pentru a sublinia detaliile obiectelor de decor de pe suprafata sa. In alegerea scaunelor este suficent sa optezi pentru doua scaune in tonuri de crem, astfel incat sa creezi un contrast echilibrat intre accentele de culoare. La final, cu ajutorul ideilor de amenajare a unui beci mic, vei obtine un spatiu placut in care sa te poti relaxa.

Asadar, poti reconfigura aspectul subsolului tau, astfel incat sa te bucuri de o incapere placuta si relaxanta in loc sa depozitezi numeroase obiecte acolo de care nu mai ai nevoie.

Source