Știm cu toții că mediul de afaceri din România a fost foarte afectat încă de la începutul crizei generate de Coronavirus. Chiar și înainte de criză multe afaceri mici și mijlocii se zbăteau să reziste pe piață, în condițiile unei concurențe acerbe și a unui climat socio-economic foarte imprevizibil. Dar criza din sănătate, gestionată cu dificultate de autorități a făcut ca dificultățile financiare să devină insurmontabile pentru multe companii, în special din domenii precum turismul, auto, textile, HoReCa, construcții.
Totuși, se așteaptă ca activitatea unor industrii precum construcțiile și sectorul alimentar și al băuturilor, să aibă o recuperare după criză în formă de V. Un factor decisiv însă în revenirea afacerilor afectate de criză este finanțarea. Deși s-au primit ajutoare internaționale și s-au demarat programe guvernamentale menite să sprijine afacerile în dificultate, condițiile de acordare și timpul necesar aprobării finanțărilor au făcut ca multe firme să nu poată beneficia la timp de ajutorul necesar.
Afaceri în dificultate
Silvia este un tânăr antreprenor care reușea în 2019, după 10 ani de la deschiderea micului său restaurant din centrul capitalei, să acopere investiția inițială și să aibă un profit destul de bun de pe urma muncii sale. Încă de la începutul pandemiei de Covid-19, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru business-ul său. A fost nevoită să închidă localul și să se bazeze exclusiv pe comenzile online, care de cele mai multe ori însemnau doar multă muncă și profitabilitate zero.
Pentru a-și susține în continuare afacerea, a apelat în primul rând la sprijinul autorităților. A depus un dosar stufos pentru a obține un grant pentru investiții. Totuși, banii întârziau să vină, salariile nu puteau rămâne neplătite, la fel și furnizorii. În cele din urmă, banii au venit, însă s-au dovedit a fi insuficienți în rpaort cu datoriile acumulate. Chiar și în această situație, Silvia este unul dintre antreprenorii care au reușit să-și țină afacerea pe linia de plutire. Cum? Cu ajutorul unei finanțări obținute din partea unui IFN.
Soluții există atâta timp cât le cauți
Există instituții specializate în sprijinirea afacerilor mici și mijlocii. Acestea pot fi soluția pentru dezvoltarea întreprinderilor prin oferirea de soluții financiare eficiente, rapide și de calitate. Un credit pentru persoane juridice cu garanție imobiliară reprezintă o sursă de finanțare de care are nevoie compania ta într-un moment cheie al dezvoltării sale, pentru a face față dificultăților sau pentru a se putea dezvolta la adevăratul său potențial.
Dacă ești într-o situație similară cu cea a Silviei, sau ai o idee de afacere în care crezi, Claret te poate ajuta. Contactează-ne pentru a-ți oferi toate detaliile legate de condițiile de acordare, sumele ce pot fi împrumutate, documentație necesară și alte informații importante.