De aceea, unul din sfaturile pe care vi le vor da profesioniștii în construcții este legat de hidroizolatii.Acest lucru trebuie făcut cu atenție când realizați reabilitarea unei construcții.

Este adevărat că hidroizolația este mai complicată atunci când camerele și casa întreagă au fost construite mai demult, deoarece este nevoie de efort pentru a aplica materialele adecvate pe fundații și alte părți ale construcției, decât dacă izolația ar fi făcută odată cu ridicarea casei.

De ce este atât de importantă hidroizolarea locuinței?

În primul rând, menține subsolul uscat. Deși nu fiecare casă are un subsol, pentru cei care au, hidroizolarea este mai mult decât o cheltuială suplimentară. Acest lucru se poate face prin hidroizolarea fundației, astfel încât cantitatea de apă din pământ care se poate infiltra în interiorul casei să fie redusă. În acest fel, puteți evita un subsol care riscă să se inunde și nu mai poate fi utilizat nici măcar pentru a depozita lucruri, ca să nu mai vorbim de organizarea unei camere.

Următorul motiv este acela de a reduce riscul de inundații în întreaga casă, mai ales atunci când vă aflați într-o zonă predispusă la inundații. Acest lucru se poate face începând cu drenajul adecvat în jurul casei, care ar redirecționa corect apa de la ploile abundente, și continuând cu aplicarea materialelor potrivite de izolație pe pereți și acoperiș în timpul renovării.

O hidroizolație bună reduce umiditatea casei, iar umezeala, în timpul lunilor călduroase, poate face să se simtă mai cald în casa și să reducă confortul pe care ar trebui să-l aveți în propria locuință.

Mai periculos este că această umiditate, atunci când nu este controlată, stimulează apariția și dezvoltarea mucegaiului care ar putea fi periculos pentru sănătatea întregii familii. De asemenea, ar putea duce la oxidarea materialelor metalice din casa dvs., facilitând formarea ruginii.

În general, ar trebui să vă hidroizolați casa pentru a o proteja pe ea și pe cei care locuiesc în ea. Apa care se infiltrează în interiorul casei poate face ca pereții care nu sunt din beton să putrezească, să distrugă bunurile prețioase din casă și să dezvolte mai multă umiditate.

Unde ar trebui aplicate măsurile de hidroizolație?

În primul rând trebuie să fiți atenți la acoperișul locuinței și la hidroizolatii terase. Acoperișul casei trebuie să fie etanș, izolat corespunzător și să nu crească pe el mușchi, deoarece ar putea dezvolta bacterii. Deci, trebuie să fie întreținut în mod corespunzător și regulat pentru a vă asigura că acoperișul își îndeplinește rolul: acela de a proteja casa de apă.

Locul următor este pivnița sau subsolul. După cum a explicat mai sus, infiltrarea apei în subsol poate fi periculoasă și dăunătoare. Același lucru este valabil și pentru pivniță. Pivnița este unul dintre locurile din casă care poate fi foarte predispus la condens și poate provoca formarea de alge și mucegai, dat fiind că, la fel ca și subsolul, este de obicei subterană.

În cele din urmă, trebuie să hidroizolați pereții exteriori ai casei. Pereții exteriori ar trebui să protejeze gospodăria de orice vreme, în special în cazul ploii. De aceea trebuie evitată apariția crăpăturilor sau a umidității.

Source