Oriunde am locui , calitatea apei nu este tot timpul asa cum ne-am dori , sunt zone in tara in care chiar daca avem apa de la robinet gustul ei nu este cel mai bun sau de multe ori nu bem pur si simplu pentru ca nu avem incredere sau in alte cazuri poate avem apa de la putul forat sau fantana si nu stim daca este potabila sau nu.
Daca apa este de fantana sau de la put atunci va trebui sa faceti un buletin de analiza al acesteia, in primul rand va trebui sa analizati cantitatea de nitriiti, nitrati , amoniu, duritate , fier , mangan , bacterii, turbiditate, cloruri. Dupa ce avem rezultatele analizei putem sa contactam un specialist in tratarea apei pentru a vedea ce sistem este potrivit pt problemele din apa.
Desigur ca un sistem cu Osmoza Inversa este recomandat a se monta pentru a bea o apa sigura , este recomandat si pentru apa de retea , chiar daca aceasta este potabila, in primul rand apa dupa sistemul cu osmoza are un gust placut si avand un ansamblu de 5-7 filtre in functie de model retine impuritatile, clorul din apa si elimina toti compusii care pot dauna organismului, este bine sa achizitionati un sistem care are si pompa incorporata pentru a avea presiune suficienta . Este bine ca sistemul sa fie echipat si cu lampa Uv pentru a elimina eventualele bacterii din apa, chiar daca apa este de la retea si este bine dezinfectata cu clor, nu se stie niciodata.
Ce purificator cu Osmoza inversa am nevoie?
In primul rand este bine de stiut ca purificatorul cu Osmoza Inversa casnic nu merge pe un debit foarte mare de apa, acesta poate face cam intre 10-60 litri de apa /ora, marea majoritate sunt proiectate sa se instaleze sub chiuveta si au un vas de stocare care va fi conectat la un robinet separat care se va monta pe blat sau in chiuveta de la bucatarie.se pot monta si robnete cu 3 cai in caz ca nu doriti sa mai dati o gaura in blat.
Daca bugetul va permite puteti achizitiona un sistem cu osmoza inversa direct flow care are 1 sau 2 membrane de capacitate mare si atunci nu mai este necesar sa utilizati un vas de stocare.Costul acestor sisteme incepe de la 2000 ron si poate ajunge la 5000-6000 ron in functie de producator, model , tip de membrane , capacitate etc.
Un model clasic cu vas de stocare costa intre 800-1500 ron depinde de producator, nr de trepte de filtrare , cu sau fara pompa, cu sau fara lampa Uv , etc.
Indiferent de model sistemul de purificare a apei este un sistem care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o casa, ai garantia ca apa care o bei este sigura , costurile de mentenanta nu sunt mari in jur de 400-600 ron /an ,apa poate fi folosita la baut, gatit ,udat flori , fier calcat, aparat cafea etc.
Ca si montaj sistemele vin cu toate accesoriile necesare pentru al monta singuri, sunt foarte multe tutoriale pentru montaj , din cartea tehnica puteti gasi toti pasii de montaj.Puteti sa o montati singuri fara probleme.