Deși România ocupă un procent foarte mic, românii și româncele sunt din ce în ce mai interesați de tratamente dermatologice, estetice, faciale, corporale și de epilare definitivă.
“Ultimii 4 ani au venit cu dificultăți, dar și cu o creștere substanțială a numărului de clienți. După lockdown-ul din pandemie, au ajuns la noi în clinică persoane de toate vârstele, pe care nu te așteptai să le vezi apelând la servicii de rejuvenare facială, eliminarea părului nedorit sau rezolvarea unor probleme care persistau de ani de zile, precum: acnee, cicatrici, cearcăne și diferite probleme de hiperpigmentare ale pielii. Din acest motiv am decis să deschidem încă o clinică în Corbeanca și să ne extindem spațiul existent din centrul comercial Drumul Taberelor, întrucât cererea a fost mai mare”, a afirmat Alin Radu, fondatorul clinicilor SKiN.
“Cel mai popular tratament de înfrumusețare din România este de departe epilarea definitivă cu laser, care cumulează conform datelor Google, peste 8.000 de căutări lunare. Femeile reprezintă 85% din clienți, dar și bărbații vin din număr din ce în ce mai mare. Și nu este vorba doar despre metrosexuali sau sportivi, ci mai ales de bărbați care vor să scape de părul de pe spate, de cei care au suferit multi ani de acnee produsă de pseudofoliculita bărbii sau de cei care vor doar să rărească pilozitatea excesivă, care provocă mâncărimi, iritații și probleme de igienă. Până în momentul de față, peste 5500 de pacienți ne-au ales pentru a beneficia de epilare laser de calitate”, a completat Alin Radu.
Epilarea definitivă este urmată de tratamentele estetice de injectare, care au ca scop eliminarea ridurilor, rejuvenare și lifting facial, dar și mărirea buzelor. Substanțele vedetă sunt Acidul Hialuronic și Botox-ul, adică toxina botulinică. Contrar preconcepțiilor, cele mai multe tratamente estetice nu se observă cu ochiul liber, deoarece majoritatea preferă discreția și rezultate care le îmbunătățesc aspectul, fără să se vadă că au făcut ceva în acest sens. Mai mult decât atât, tratamentele estetice urmează și tendințele din piața de beauty, la nivel mondial.
“Am observat o creștere substanțială în ultimul an pentru tratamentele care creează un ten fără cusur, deoarece trendul de skinmalism, adică de make-up lejer, care nu acoperă complet tenul și lasă pielea să respire devine popular și în România. Nu prea poți să abordezi acest look dacă ai tenul încărcat, plin de coșuri, cu pori dilatați și alte probleme. Așadar am observat o preferință din ce în ce mai accentuată pentru tratamentele cu laser CO2, urmate de peeling chimic, microneedling și radiofrecvență medicală combinată cu mezoterapie fracționată pentru pielea lăsată. Tratamentele faciale de curățare profundă și calmare a tenului vin în completarea tratamentelor dermatologice”, a spus Mirela Markovic, manager SKiN București.
“În ceea ce privește tratamentele corporale, tratamentele pentru grăsime localizată, celulită și piele lăsată sunt cele mai accesate. De exemplu, criolipoliza este cea mai apreciată procedură de liposucție nechirurgicală, dar pentru rezultate uimitoare, se combină cu alte proceduri care țintesc grăsimea. În ceea ce privește celulita, tratamentele care dau rezultate sunt personalizate și reprezintă un mix de proceduri, nu doar una singură”, a adăugat Mirela Markovic.
Cei mai importanți factori de decizie pentru consumatorii români sunt rezultatele obținute de alți pacienți reali, prețul și calitatea serviciilor.