În zilele noastre, serviciile de plăți contactless nu mai sunt o noutate, ci o necesitate. Utilitatea lor este incontestabilă, precum în cazul mPOS-urilor care fac posibile tranzacțiile mobile, din diverse locuri. Acestea sunt produse ale tehnologiei financiare, unul dintre cele mai noi domenii tehnologice pe care dezvoltările software l-au create pentru gestionarea mai ușoară și mai eficientă a banilor în format digital. 

Fintech în domeniul bancar

Tehnologia Financiară, cunoscută și cu numele de Fintech, cuprinde și piața cripto, care cuprinde monede digitale care interschimbabile prin rețele computerizate. Soluțiile Fintech oferă  business-urilor soluții mai prietenoase cu natura, reduc hârtia folosită de instituțiile bancare publice sau private, automatizează activitățile repetitive, reușind să fluidizeze activitățile din mediul bancar. 

Soluțiile Fintech ajută companiile să adopte o politică mai verde și să își eficientizeze munca, în special operațiunile administrative. 

Fintech pentru consumatori

De asemenea, în ce privește mediul bancar, și clienții au anumite beneficii din urma folosirii soluțiilor Fintech: decongestionarea cozilor. În scop personal, consumatorii își pot gestiona veniturile prin intermediul aplicațiilor de internet banking, modalități mai ușoare de plată: telefon, ceas, inel sau chiar recunoaștere facială. 

Plățile contactless au devenit populare ulterior pandemiei și au rămas printre preferințele de plată ale clienților. MonePOS by AROBS a dezvoltat și o funcționalitate paperless prin care după plata contactless, bonul emis este tot în format digital ce poate fi accesat prin scanarea unui cod QR. Pe lângă elementul de noutate, reducerea consumului de hârtie contribuie la acțiunile ecologice în care industria Fintech se angajează. Astfel, clienții dețin control total asupra veniturilor lor și își dezvoltă responsabilitatea financiară. 

Eficiență și rapiditate, așa am putea descrie neobăncile – sunt bănci private fără o locație propriu-zisă, ele activează doar în mediul digital, fără un sediu. Neobăncile funcționează prin aplicații de internet banking și asigură clienților aceleași facilități ca băncile normale. 

Fintech reușește să o incluziune financiară de care marile bănci private se fereau până acum. Există multe programe prin care oamenii cu venituri mici sau medii devin eligibili pentru împrumuturi bancare sau chiar pot achiziționa produse în rate. 

Source