Nu mai este mult pana la venirea Craciunului si clientii tai il asteapta cu nerabdare. Nu toata lumea are timpul necesar sa pregateasca cateva deserturi delicioase in aceasta perioada. Astfel, oamenii apeleaza la produsele comercializate de o cofetarie pentru a savura prajiturile copilariei.

Iata 2 retete de prajituri pe care le poti include in vitrina cofetariei tale de Craciun!

Tiramisu- un deliciu Italian

Tiramisu este un desert pregatit adesea de catre romani pentru a sublinia celebrarea unei sarbatori sau a unui eveniment important. Cu atat mai mult, aceasta reteta se potriveste sarbatorilor de Craciun.

Pentru pregatirea acestui desert, incepem prin a pune 6 oua impreuna cu zaharul intr-o oala pe foc. Este necesara o temperatura de 80 de grade celsius, intrucat nu ne dorim sa fierbem aceasta compozitie. In continuare, vom amesteca foarte bine cu un tel de bucatarie. In forma finala, compozitia trebuie sa aiba structura si aspectul unei budinci. Oprim focul si continuam sa amestecam. In acest timp, adaugam putin cate putin din crema de mascarpone. Urmatorul pas este sa omogenizam compozitia cu crema de mascarpone, amestecand cu un mixer. La final, punem crema la racit.

Dupa ce s-a racit crema, inmuiem piscoturile in cafea si incepem sa le asezam in tava. Dupa ce am obtinut un strat de piscoturi, adaugam un strat de crema. Vom continua in acest mod pana vom ajunge cu straturile pana la nivelul cel mai inalt al tavii. Incheiem cu un strat de crema si deasupra lui presaram putina cacao. In final, lasam prajitura la frigider pentru minimum 2-3 ore.

Modele de ciocolata pentru aceasta prajitura

Totodata, pentru a obtine un model personalizat pe suprafata acestei prajituri este recomandat sa folosesti un distribuitor de ciocolata cu robinet. Cu ajutorul unor utilaje pentru cofetarie, poti crea modele interactive pe aceasta prajitura.

Cremsnit- desertul bunicii

Iti aduci aminte cand erai copil si bunica iti pregatea un desert delicios de Craciun?

Ea pregatea un cremsnit, cum numai ea putea sa il prepare. Iar tu il savurai in esenta de portocala si cozonac care improspata misrosul casei tale, la acel moment. Oare cum ar fi pentru clientii tai sa isi aminteasca de deserturile pregatite de bunica lor?

Pentru prepararea acestei prajituri, poti incepe prin a dezgheta un pachet de foietaj. Il imparti in doua si intr-o tava unsa cu unt vei lasa la cuptor prima parte pentru 12 minute la 200 de grade sau pana cand se rumenesc armonios. Dupa aceea, vei face la fel cu cea de-a doua parte.

In pregatirea cremei, vei separa albusurile de galbenusurile din ouale folosite. Galbenusurile trebuie frecate impreuna cu zaharul, amidonul, 100 ml lapte si jumatate din cantitatea de zahar(150 g) pentru 5-10 minute. Separat vei bate albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar. Apoi, pune la fiert 1 litru de lapte cu zahar vanilat . Dupa ce a fiert laptele, adauga un polonic peste galbenusurile amestecate si omogenizeaza prin amestec rapid. Continua si la final poti adauga compozitia peste restul laptelui din vas. Amesteca in timp ce vasul se afla la foc mediu pana cand crema se va inchega. In continuare, integreaza albusurile bine amestecate folosind o spatula si miscari de jos in sus. Lasa crema pana se raceste si dupa aceea incorporeaza si frisca. Intinde compozitia peste primul strat de foietaj si niveleaz-o. Apoi, mai adauga un strat. In final, lasa prajitura la frigider pentru minimum 3-4 ore.

Asadar, Craciunul este aproape si clientii tai abia asteapta sa retraiasca experientele memorabile din copilarie. Prin urmare, incanta-i cu cele mai delicioase deserturi de Craciun.

Source