Majoritatea femeilor adulte isi vopsesc parul, fie pentru a se bucura de un aspect fresh, fie pentru a ascunde firele albe. Vopsirea parului pare a fi o misiune simpla, care poate sa fie dusa la bun sfarsit in confortul propriei case.

De multe ori insa, misiunea se complica, fie din cauza unei schimbari drastice a culorii, fie din cauza unor vopseluri de proasta calitate.

Daca vrei sa te bucuri de o culoare perfecta a parului, cea mai buna decizie pe care o poti lua este de a apela la un specialist. Daca vrei, totusi, sa iti vopsesti parul acasa, este foarte important sa te informezi.

Cate tipuri de vopsea de par exista pe piata?

1. Vopseaua permanenta. Este o vopsea cu compozitie complexa care asigura o culoare ce rezista foarte mult timp. Din pacate, vopseaua permanenta poate deshidrata firul de par, patrunzand prin stratul acestuia de protectie. Atunci cand alegi vopseaua de par permanenta trebuie sa te asiguri ca alegi culoarea perfecta, deoarece colorarea este ireversibila. Daca incerci pentru prima data o culoare, specialistii recomanda sa optezi pentru vopseaua semipermanenta sau temporara.

Vopseaua permanenta ofera o serie de avantaje:

  • Trebuie aplicata destul de rar;

  • Vine intr-o varietate foarte mare de culori;

  • Daca alegi corect, poti descoperi vopseluri cu o compozitie destul de naturala, care protejeaza parul;

  • Acopera foarte bine parul alb;

Din pacate, chiar daca majoritatea ingredientelor sunt naturale, substantele chimice care isi fac locul in compozitie sunt mai puternice si pot afecta parul.

2. Vopseaua semi-permanenta. Este o vopsea carae va disparea dupa cateva spalari. De cele mai multe ori, optiunile de culori sunt mai mici decat in cazul vopselei permanente iar firele albe nu sunt acoperite complet. Ceea ce convinge foarte multe femei sa foloseasca acest tip de vopsea este faptul ca dureaza maxim 6 saptamani, ceea ce le permite sa incerce noi nuante, fara riscuri prea mari.

3. Vopseaua de par demi-permanenta. Este o combinatie intre vopseaua permanenta si cea semipermanenta. De regula,ste folosita pentru improspatarea culorii obtinute intr-o vopsire anterioara, nefiind indicata pentru schimbarea nuantelor. Majoritatea vopselurilor demipermanente nu contin amoniac, ceea ce este un mare plus, in conditiile in care amoniacul poate afecta firele de par.

De asemenea, exista si sampoane nuantatoare sau pigmenti nuantatori. Aceste solutii pot fi folosite acasa si reusesc sa intensifice culoarea parului. Din pacate, nu rezista foarte mult.

Ingrijirea parului vopsit, extrem de importanta

Daca alegi sa iti vopsesti parul, trebuie sa stii ca indiferent de vopseaua pe care o alegi, acesta va deveni mai sensibil imediat dupa vopsire. Este bine, asadar, sa eviti sa folosesti sampon pentru cel putin 48 de ore de la vopsire, sa folosesti produse de ingrijire destinate parului vopsit si sa stai departe de razele solare sau de aparatele de bronzat in primele zile dupa ce ai improspatat culoarea parului.

Daca vrei sa mergi la sigur cu vopseaua si produsele de ingrijire pentru par, pe Thetamed.eu poti gasi mai multe variante de produse pentru ingrijirea parului dupa vopsire si mai multe tipuri de vopsea de cea mai buna calitate.

Source