Astăzi, clientul solicită soluții financiare flexibile, competitive, adaptate diferitelor nevoi ale fiecărui tip de activitate, companie sau transport. Evident, capacitatea afacerii, dimensiunea și resursele disponibile vor juca un rol esențial în alegerea tipului de finanțare ales din gama largă disponibilă. Astfel, de exemplu, potrivit experților, lucrătorii independenți tind să prefere leasingul financiar, în rate cu o valoare reziduală scăzută și termene de 5 sau 6 ani. Companiile mijlocii tind, de asemenea, să opteze pentru leasingul financiar. Pe de altă parte, flotele mari folosesc în mod normal leasing nefinanciar, adică închiriere, cu întreținerea și repararea vehiculului stipulate în contract.
În cazul cumpărării unui camion, clientul cumpără bunul de la distribuitor și formalizează un contract de împrumut cu instituția financiară pentru a plăti bunul. Acest lucru poate fi realizat de o companie, un profesionist sau o persoană fizică. Una din soluțiile existente acum pe piață este una foarte avantajoasă, și se referă la achiziționarea de camioane cu plata în rate, fără dobăndă. Și vorbim aici de o gamă variată de vehicule rulate, supuse unei astfel de oferte.
Când faceți o investiție la fel de importantă ca și cumpărarea unui camion, este inevitabil să vă asumați o serie de riscuri. Dacă însă camionul pe care îl cumpărați este second-hand, trebuie să luați mai multe măsuri pentru a vă garanta cea mai bună alegere. În calitate de expert în sectorul transporturilor, sunteți sigur că veți detecta cu ușurință când un camion este sau nu în stare bună. Veți ști poate când ați găsit o mare oportunitate în acest sens. Chiar și așa, nu trebuie uitat că există anumite aspecte de care ar trebui să țineți cont atunci când doriți să cumpărați un camion second-hand. Primul pas extrem de important este să mergeți la companiile în care aveți încredere. Un al lucru important este să inspectați cu atenție camionul și să descoperiți dacă este un camion care necesită costuri ridicate de întreținere. În tot procesul de achiziție este cert că nu trebuie să uitați un lucru, acela că unul din principalele obiective ale achiziției este de a încerca să diminuați cât mai mult toate riscurile asociate.

Source