Beneficii rolete textile

Alegerea roletelor textile de interior pentru casa dvs. este o operatiune care necesita o atentie maxima dar, mai presus de toate, o mare cunoastere a valorii adaugate pe care acestea o pot conferi confortului locuintei. Prin urmare, este important sa stiti sa alegeti cea mai buna solutie care sa imbunatateasca estetica casei, dar mai ales, functionalitatea in ceea ce priveste utilizarea zilnica.

Modelele moderne de rolete textile sunt de obicei mai simple si mai usoare, fiind de obicei concepute pentru a impiedica lumina sa patrunda in spatiul interior, dar pot avea si functii mai creative. De exemplu, este posibil sa le folositi si pentru a separa incaperi, sau pentru a inchide sau acoperi nise si adancituri din pereti sau pentru a inlocui, intr-un fel, usile unor modele de rafturi si altor piese de mobilier.

Scop si functionalitate

Roletele textile de interior care s-au nascut ca simple perdele de birou incep sa fie extrem de populare chiar si in mediile casnice; datorita beneficiilor, ele sunt din ce in ce mai folosite pentru a decora spatii ultramoderne, sobre si in acelasi timp elegante.

Roletele permit imbunatatiri in ceea ce priveste izolarea termica a casei. Acestea reduc supraincalzirea incaperilor si, prin urmare, nu este nevoie excesiva de a le raci cu aparate de aer conditionat sau alte remedii artificiale. In acest caz, se va putea face si economii la factura de energie electrica, facand o alegere ecologica si reducand astfel si emisiile de gaze CO2.

Rolete textile de interior pentru orice stil

Roletele permit un control total al luminii si intimitatii, au o disponibilitate a culorilor extrem de vasta, precum si o gama larga de dimensiuni, chiar si pentru usi si ferestre foarte mari. Cu aceste accesorii veti avea posibilitatea de a va amenaja casa sau biroul in cel mai bun mod posibil, transformand un obiect conceput pentru a garanta intimitatea intr-un accesoriu cu un design rafinat, discret si foarte practic.

Chiar si in cele mai vechi timpuri, oamenii se protejau de privirile indiscrete cu obloane de lemn la ferestre. In secolul al XVIII-lea, francezii au fost cei care au inventat rulourile exterioare care au servit ulterior drept model pentru rulourile moderne. Datorita acestor beneficii, protectia intimitatii a devenit de o importanta secundara; protectia solara si termica, intunecarea directionata a spatiilor de locuit si prevenirea patrunderii in locuinta prin efractie se numara acum printre cerintele rulourilor exterioare metalice moderne .

Cel putin 10% din fatada unei case este formata din ferestre. Dar aproximativ 45% din caldura interioara scapa prin aceste deschideri dintre peretii casei. Rulourile exterioare inchid bine zona ferestrelor, iar o perna de aer intre fereastra si armura rulourilor exterioare are un efect izolator.

Acest lucru reduce pierderile de caldura in timpul iernii – ceea ce reduce costurile de incalzire. In zilele toride de vara, obloanele tin caldura afara, iar in casa este racoare. Nu trebuie sa faceti compromisuri nici atunci cand vine vorba de aspect. Cu diferite modele si variante de montare, veti gasi rulouri exterioare potrivite pentru locuinta dvs.

Materiale utilizate

Rulourile exterioare pot fi fabricate din aluminiu sau din PVC. Aluminiul ofera si avantaje cand vine vorba de optiuni de design. Produsele realizate din acest material de inalta calitate pot fi vopsite cu pulbere in orice culoare. La cele din PVC, pe de alta parte, alegerea culorii este limitata. In plus, acesta este mult mai putin rezistent ca si culoare decat aluminiul, ceea ce este adesea vizibil la doar cativa ani dupa ce rulourile au fost instalate.

Pe de alta parte, PVC-ul este un material relativ tanar, de noua generatie in comparatie cu aluminiul si cu atat mai mult cu lemnul. Pe termen lung, insa, cu siguranta va ajunge sa-si puna amprenta pe piata de profil; pe de alta parte, utilizarea sa creste din ce in ce mai mult de la an la an dar prejudecatile, dupa cum stiti, sunt greu de inlaturat si va mai dura ceva timp sa ajunga pe locul ce il merita.

Automatizari pentru rulouri exterioare

Un rulou exterior din aluminiu poate fi deplasat in sus si in jos manual, dar poate fi actionat si prin mecanism de actionare cu motor sau manivela. Un motor telecomandat este deosebit de interesant pentru dvs. daca vreti sa va integrati rulourile electrice intr-un sistem inteligent de control al casei.

Rulourile pot fi programate convenabil si de asemenea controlate prin telecomanda, de exemplu din confortul patului dvs. Exista si sisteme de rulouri pentru ferestrele de acoperis care sunt echipate cu celule solare, astfel incat sa nu va faceti griji cu privire la o conexiune de alimentare suplimentara in timpul instalarii si reamenajarii.

Source