beneficii ceaibeneficii ceai

Nu este niciun secret că ceaiul este bun pentru organism! Ceaiul a fost o parte integrantă a medicinei tradiționale și folosit ca remediu în multe țări asiatice. Chinezii și japonezii au consumat de secole ceai pentru a îmbunătăți starea de sănătate.

În medicina occidentală ceaiul este promovat ca o modalitate de a trata simptomele răcelii și gripei.
Ceaiul este mai mult decât o băutură pe care o consumăm în sezonul rece. De mii de ani, ceaiul a fost și este și astăzi o tradiție și un ritual, înrădăcinat adânc în culturile din întreaga lume. Originar din China, ceaiul s-a răspândit în Japonia, apoi Olanda și, în cele din urmă, în restul Europei. 
Beneficiile consumului de ceai nu se reduc însa doar la a ne simți mai bine atunci când suntem bolnavi.

Consumul de ceai poate ajuta la protejarea sănătății creierului,  îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, poate preveni diabetul și anumite tipuri de cancer, ajuta la scăderea colesterolului  și la scăderea în greutate și de asemenea, pare să aibă calități antimicrobiene.
Numai în Regatul Unit sunt consumate zilnic aproximativ 75 de milioane de cești de ceai, în timp în întreaga lume se estimează că sunt consumate peste 3 miliarde de cești în fiecare zi. Popularitatea ceaiului nu se datorează doar gustului său plăcut. De secole a fost băut pentru beneficiile sale terapeutice, care acum au fost intens studiate. Considerat de mii de ani că o cheie pentru sănătate, fericire și înțelepciune, ceaiul a atras atenția cercetătorilor au descoperit numeroase beneficii pentru sănătate ale diferitelor tipuri de ceaiuri.
„Ceaiul este una dintre cele mai des consumate băuturi din lume, după cafea. Tot ceaiul provine dintr-o singură plantă numită Camellia sinensis. Cu toate acestea, în funcție de tipul de frunze de ceai cules și de nivelul de oxidare sau procesare, ceaiul este clasificat în cinci tipuri principale: negru, verde, Oolong, alb și Pu-erh.

Ceaiurile aromate sunt create prin adăugarea de flori, ierburi, fructe și alte arome naturale la ceaiurile negre, verzi sau oolong. Unele dintre cele mai comune tipuri de ceaiuri aromate includ: Earl Grey, Jasmine tea, Masala și alte arome. Pe lângă cele de mai sus, infuziile din alte plante sunt denumite uneori și ceai, deși nu pentru cunoscători. Termenul corect pentru orice băutură care nu e preparată din “planta ceai”  este tizană sau doar infuzie de plante. Exemplele includ mușețel, mentă, rooibos etc. Așadar, ceaiurile adevărate sunt făcute din frunzele plantei de ceai cunoscută sub numele de Camellia sinensis. Diferența de culoare și gust dintre ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul oolong, ceaiul pu-erh și ceaiul negru rezultă din procesul de producție.

Ceaiul verde și ceaiul alb sunt adevăratele ceaiuri pentru că suferă cea mai puțînă prelucrare, pentru că nu sunt oxidate. Frunzele se recoltează și se usucă pentru a preveni reacția chimică care le transformă într-o culoare maro închis sau negru. Drept urmare, aceste ceaiuri își păstrează culoarea verde naturală și sunt considerate printre cele mai sănătoase ceaiuri. Ceaiul negru este complet oxidat, în timp ce ceaiul oolong este doar parțial oxidat. Ceaiul Pu-erh este considerat un ceai post-oxidat.

Toate aceste ceaiuri adevărate oferă o serie de beneficii pentru sănătate, dar sunt considerate ușor inferioare ceaiului verde. Conținutul de cofeină al ceaiurilor adevărate variază între diferitele tipuri și în funcție de modul în care a fost produs ceaiul. Spre deosebire de ceaiurile adevărate, ceaiurile din plante sunt preparate prin infuzarea fructelor, rădăcinilor, ierburilor, frunzelor și tulpinilor unei varietăți de plante. Și aceste ceaiuri au beneficii pentru sănătate, dar diferă de ceaiurile adevărate, deoarece conțîn diverși compuși. Unele dintre cele mai populare ceaiuri din plante includ ceaiul de ghimbir, ceaiul de mentă și ceaiul de mușețel. Ceaiurile din plante nu conțin cofeină.”, explică Andrei Ianoși – boabepenisip.ro.
Stimulează metabolismul și ajută la slăbit!
Ceaiul verde poate ajută la accelerarea scăderii în greutate datorită compoziției sale chimice. Ceaiul verde conține aminoacizi care semnalează organismului să ardă grăsimile stocate. Cofeina din ceaiul verde ajută, de asemenea, la creșterea energiei, astfel încât să puteți efectua antrenamentele mai eficient*.

Ceaiul verde are și efecte laxative, astfel ajută la curățarea colonului și la eliminarea surplusului de apă din organism. De asemenea s-a demonstrat că polifenolii din ceaiul negru, oolong și verde ajută organismul să consume calorii și reduc grăsimea corporală. Pentru a beneficia la maximum de efectele ceaiului verde este indicat ca acesta să fie consumat fără zahăr, lapte sau îndulcitori artificiali.  Dacă preferați ceaiul verde aromatizat cu alte tipuri de plante, pe boabedenisip.ro găsiti un tip special de ceai verde cu arome thailandeze, o combinație exotică de ceaiuri verzi, nucă de cocos, ghimbir, vanilie și lemongrass, care fac din acest amestec neted și picant un ceai delicios și distinctiv.
Protejează sănătatea inimii
Într-un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulți, în urma consumului regulat de ceai s-a constatat că se reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, a accidentului vascular cerebral și a unor tipuri de cancer. Participanții care au băut cinci sau mai multe căni de ceai verde pe zi au avut un risc cu 16% mai mic de deces cardiovascular, comparativ cu cei care au băut mai puțin de o ceașcă pe zi**.
Susține sănătatea mintală
Consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc mai mic de boli neurologice și cu scăderea nivelului de stres. Consumul de ceai verde s-a dovedit, de asemenea, promițător în prevenirea declinului cognitiv asociat cu boli ale creierului, cum Parkinson, Alzheimer*** și alte boli neurodegenerative.

Deși cauzele exacte ale bolii Alzheimer sunt încă neclare și nu există nici un tratament, cercetările confirmă că consumul de ceai verde și negru îmbunătățește scorurile cognitive în rândul celor cu demență și boala Alzheimer.  În plus, poate stimula memoria și crește durata de atenție pentru a preveni declinul cognitiv. S-a demonstrat că combinația de cofeină și L-teanină din ceai îmbunătățește timpul de reacție, procesarea vizuală, memoria și concentrarea.
Ceaiul oferă efecte naturale de calmare care pot reduce stresul și vă pot ajuta să vă relaxați după o zi grea. Colecția de ceaiuri Royal de la gama Harney & Sons vă surprinde cu cele mai speciale și minunate amestecuri de ceaiuri. De la ceaiuri negre cu note de lămâie și grapefruit la ceai negru cu ceai oolong, ulei de bergamotă, lavandă, aromă de vanilie și un amestec special de ceai verde cu nucă de cocos și ghimbir, o combinație exotică de ceaiuri verzi, nucă de cocos, ghimbir, vanilie și lemongrass, creând un amestec de ceai delicios și distinctiv, care este atât neted cât și picant.


Ajută la hidratare
Deși se credea că ceaiul favorizează deshidratarea, acționând că un diuretic și făcând organismul să elimine mai multă apă, cercetări recente**** arată că șase până la opt căni de ceai consumate pe zi sunt la fel de hidratante ca aceeași cantitate de apă. Harney & Sons obține cele mai bune flori egiptene de mușețel din Egipt. Rezultatul? Un ceai de plante premium cu corp ușor, care este perfect pentru a vă hidrata.
Stimulează energia
Ceaiul este soluția perfectă pentru persoanele care nu consumă cafea sau care vor să reducă treptat cantitatea de cofeină și au nevoie de ajutor pentru un plus de energie. Ceaiul verde conține o cantitate mică de cofeină care poate ajuta la creșterea energiei. Conținutul de cofeină variază în funcție de tipul de ceai, dar este cel mai mare conținut îl are ceaiul negru. Ceaiul alb, verde și oolong conțin cea mai mică cantitate de cofeină. Persoanele alergice sau sensibile la cofeină ar trebui să aleagă ceaiuri din plante, albe, verzi sau oolong.
Potențialele beneficii ale ceaiului pentru sănătate, merg dincolo de simpla îmbunătățire a sănătății sistemului imunitar. Indiferent dacă preferați să beți ceai verde sau pliculețe de ceai din plante, cu siguranță aveți o aromă de ceai preferată. Explorând secțiunea de ceaiuri din gama Harney & Sons de pe boabedenisip.ro, veți găsi cele mai variate arome de ceaiuri amestecate cu gusturi florale, citrice, picante și fructate ale ceaiurilor din plante, de care vă veți îndragosti iremediabil.  Pentru că atât timp cât beți ceai, cu siguranță veți obține beneficiile majore pe care le are pentru sănătate acest elixir magic.
Puteți descoperi întreaga gama de ceaiuri Harney & Sons pe boabepenisip.ro.