Medicina regenerativă, cunoscută și sub denumirea de terapie cu celule stem, este o medicină alternativă care încearcă să înlocuiască țesuturile și/sau organele deteriorate. De obicei, această daune reprezintă rezultatul unei boli, probleme congenitale sau traume. Terapiile regenerative sunt distincte de strategiile clinice. De obicei, strategiile clinice se concentrează în primul rând pe tratarea simptomelor unei probleme. Pe de altă parte, terapiile regenerative încearcă să abordeze problema în sine. În cazul nostru, vom discuta despre afecțiunile gleznei.

Astfel de celule, cât și consultanță pe subiect se găsesc la o banca celule stem

În ultimii ani și pe baza cercetărilor, terapia cu celule stem a devenit o opțiune mai des explorată fie împreună cu medicina tradițională, fie dacă opțiunile au fost epuizate. Poate fi folosit pentru a ajuta la gestionarea și, eventual, pentru a oferi o cascadă de vindecare pentru durerile articulare asociate cu anumite leziuni și boli.

Care ar fi benecifiile pentru care am putea merge la o bancă de celule stem?

Medicina regenerativă, cunoscută și sub numele de terapie cu celule stem, oferă o nouă opțiune de explorat pentru pacienții cu dureri cronice, care poate fi deosebit de benefică pentru cei care speră să evite intervenția chirurgicală. Aici vom detalia de ce ar trebui să alegeți medicina regenerativă în locul intervenției chirurgicale.

Ca informație importantă, trebuie să știți că părinții din întreaga lume aleg să stocheze celule stem, pentru a le oferi liniște sufletească cu sănătatea viitoare a bebelușului lor. În ultimii 40 de ani, peste 4 milioane de probe de sânge din cordonul ombilical au fost stocate în bănci de celule stem private la nivel global.

Deoarece terapia cu celule stem are funcții duble (de exemplu, funcția de vindecare și funcția de ameliorare a durerii), terapia cu celule stem poate gestiona, spre exemplu, durerea de gleznă care este sau nu asociată cu leziuni.

Răspunsul pacienților la terapie poate varia atunci când văd potențiale îmbunătățiri, dar, în general, aceștia pot experimenta o oarecare ameliorare a durerii după aproximativ trei săptămâni după tratament. Această îmbunătățire va continua treptat pe parcursul lunilor sau anilor.

Care ar fi concluzia acestor cercetări?

În funcție de gradul de leziune, celulele stem au capacitatea de a ajuta la regenerarea țesuturilor lezate sau bolnave. Pentru pacienții care doresc să evite intervențiile chirurgicale invazive sau medicamentele pentru durere pentru a-și aborda leziunile musculo-scheletice, terapia cu celule stem poate fi o opțiune de explorat. În România cea mai bună alegere pentru a obține mai multe informații despre acest subiect, o reprezintă cei de la Life Solutions.

Medicina regenerativă are potențialul natural de a ajuta la îmbunătățirea simptomelor pierdute uneori din evoluția multor afecțiuni.

decembrie 14th, 2022 by

Source