Ce este acest audit legea 362
Asa cum spun principiile directivei NIS, companiile de stat si private care furnizeaza servicii esentiale populatiei si/sau furnizorii de servicii digitale sunt obligate sa dezvolte si sa implementeze solutii avansate care sa le asigure securitatea cibernetica si sa colaborezecu statul pentru a asigura un raspuns coordonat la atacurile cibernetice. Nerespectarea directivelor NIS poate avea consecinte grave: de la sanctiuni ale autoritatilor competente (CERT-RO) pana la pierderi financiare in urma unui potential atac si chiar daune reputatiei. De asemenea, trebuie sa apelati la audit legea 362!
Directiva NIS si audit legea 362 vizeaza entitati denumite OSE (Operatori de Servicii Esentiale), entitati publice/private din urmatoarele domenii de activitate: furnizori de apa potabila, energie, transport, sanatate, sectorul bancar, infrastructura pietei financiare si DSP (furnizori de servicii digitale), serviciu digital furnizori: piete online, motoare de cautare online si servicii de cloud computing.
De ce compania dvs. are nevoie de securitate NIS
In domeniile in care se aplica legislatie pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate cibernetica, incalcarile pot avea ca rezultat amenzi cuprinse intre 3.000 de lei si 5% din cifra de afaceri. Deci, trebuie sa apelezi si tu la audit legea 362.
Pe langa obligatiile dvs. legale, luarea masurilor adecvate pentru a mentine un nivel ridicat de securitate cibernetica este de fapt politica dvs. de a evita daunele fizice si de imagine, chiar daca cadrul legal nu este indreptat catre compania dvs.
Potrivit unei analize recente a liderului global de analiza SAS, 2021 este anul fraudei digitale.
Daca ati investit in digitalizare sau ati permis angajatilor sa lucreze intr-un sistem de telemunca, aveti nevoie de un audit legea 362 – este posibil ca organizatia dvs. sa fi deschis mai multe usi catre reteaua sa IT. Prin urmare, ar trebui sa va asigurati ca reteaua si sistemele informatice ale companiei dvs. raman securizate.
Ce sunt mai exact directivele NIS?
Directiva NIS, prescurtare pentru „Network Information Security”, este raspunsul UE la atacurile cibernetice care exploateaza vulnerabilitatile din infrastructura IT depasita din punct de vedere tehnologic. Prin urmare, directiva urmareste sa stimuleze dezvoltarea pietei unice digitale si sa sporeasca increderea cetatenilor UE.
NIS va crea mecanismele necesare pentru cooperarea operationala si strategica intre statele membre, crescand astfel nivelul de rezistenta al sistemelor informationale ale UE.
The post Audit LEGEA 362 | Vezi ultimele noutati appeared first on Live Press.