Chef Ionuț-Cătălin Florea, președinte al Asociației Veganilor din România, i-a familiarizat pe viitorii bucătari atât cu motivațiile din spatele alegerii stilului de viață vegan, cât și cu universul produselor vegetale și al tehnicilor de preparare specifice. În contextul scăderii consumului de carne la nivel global și al creșterii numărului celor care caută alternative vegetale, din motive etice, ecologice sau strict nutriționale, vedem și o deschidere din ce în ce în mai mare a industriei HoReCA față de extinderea și diversificarea opțiunilor vegane. 

Participanții au aflat în cadrul atelierelor de gătit vegan ce fel de ingrediente pot folosi, de unde le pot procura, precum și cum pot pregăti preparate vegane delicioase care pot concura și chiar întrece în savoare preparatele obișnuite din ingrediente de origine animală. Ingredientele de bază folosite în preparatele vegane au fost asigurate de: Inedit – Bob de Soia, Verdino, Vegan Gourmet, Rawckers, AIVIA și Microgreens România

Mai multe informații despre cursul de BUCĂTAR PREMIUM pot fi găsite aici: www.icephotelschool.com/curs-bucatar-bucuresti

Despre Asociația Veganilor din România

Asociația Veganilor din România este o organizație non-profit a cărei activitate constă în promovarea beneficiilor stilului de viață vegan și susținerea tranziției către o alimentație 100% vegetală și sustenabilă.

Anul trecut asociația a organizat primul festival vegan din România, VegFest, eveniment care a adunat peste 6000 de participanți și în urma căruia s-au creat parteneriate fructuoase între ONG-urile dedicate protecției animalelor și mediului și zona de business axată pe alternative vegetale. Pe viitor asociația își propune să continue să sprijine atât mediul ONG, cât și mediul privat. Colaborarea cu mediul privat are în vedere susținerea acelor companii care își propun dezvoltarea portofoliului de produse vegane și promovarea acestor produse. 

https://www.asociatiaveganilor.ro/

https://www.vegfest.ro/

Source