Ce este drenajul limfatic si cum te poate ajuta?

Fysiogand

Drenaj limfatic este o tehnica de masaj care stimuleaza circulatia limfei in organism. Limfa este un lichid care transporta substante nutritive, oxigen si celule imunitare prin sistemul limfatic, care este format din vase, noduli si organe. Sistemul limfatic are rolul de a elimina toxinele si de a apara organismul de infectii.

Drenajul limfatic are multiple beneficii pentru sanatate si frumusete. Prin stimularea fluxului limfatic, se imbunatateste functionarea sistemului imunitar, se reduce retentia de apa si edemul, se diminueaza celulita si se imbunatateste aspectul pielii. De asemenea, drenajul limfatic are efecte relaxante si anti-stres, contribuind la echilibrarea emotionala.

Cum se realizeaza drenajul limfatic?

Drenajul limfatic se poate realiza manual sau cu ajutorul unor aparate speciale. In ambele cazuri, se aplica o presiune usoara si ritmica pe suprafata pielii, urmand directia fluxului limfatic. Miscarile sunt lente si blande, fara a provoca durere sau disconfort. Durata unei sedinte de drenaj limfatic variaza intre 30 si 60 de minute, in functie de zona tratata si de nevoile fiecarui pacient.

Unde poti face drenaj limfatic?

Daca esti interesat sa incerci drenajul limfatic, iti recomandam sa apelezi la un specialist calificat si experimentat, care sa iti ofere un tratament personalizat si sigur. Un loc unde poti beneficia de servicii de calitate este Fysiogand.ro, un centru de fizioterapie si recuperare medicala situat in Bucuresti. Aici vei gasi o echipa de profesionisti care te vor evalua si te vor consilia in functie de starea ta de sanatate si de obiectivele tale. Fysiogand.ro dispune de aparatura moderna si performanta pentru drenajul limfatic mecanic, precum si de tehnici avansate pentru drenajul limfatic manual. Indiferent de metoda aleasa, vei simti diferenta dupa fiecare sedinta si vei observa rezultate vizibile in scurt timp.

Cum te pregatesti pentru o sedinta de drenaj limfatic?

Pentru a te pregati pentru o sedinta de drenaj limfatic, trebuie sa urmezi cateva sfaturi simple:

– Bea multa apa inainte si dupa sedinta, pentru a favoriza eliminarea toxinelor din organism.

– Evita sa mananci cu doua ore inainte de sedinta, pentru a nu incetini circulatia limfei.

– Poarta haine lejere si confortabile, care sa nu iti stranga pielea sau sa iti blocheze vasele limfatice.

– Relaxeaza-te si respira adanc pe parcursul sedintei, pentru a te bucura de efectele terapeutice ale drenajului limfatic.

Daca vrei sa afli mai multe despre drenajul limfatic si despre serviciile oferite de Fysiogand.ro, intra pe site-ul lor sau contacteaza-i telefonic sau prin e-mail. Ei iti vor raspunde cu placere la orice intrebare si iti vor oferi o programare in cel mai scurt timp.

Source