Corpul nostru, ca si toate celelalte plante si animale din jur, are o viata determinata de conditiile vremii unde se naste: soare, mancare, aer – la animale si plante, iar la om, in plus, de ganduri si trairi.

Potrivit psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, diferenta dintre noi si fauna si flora sta in ceea ce facem cu ce avem, in disponibilitatea noastra de decizie asupra consumului intern de energie.

“Acumulatorii nostri se incarca si descarca cat e ziua si noaptea de lunga. Cel mai rapid se descarca prin ganduri si emotii negative, iar cel mai rapid se incarca prin hrana mentala si emotionala cu recunostinta pentru tot ce este in jur. Mancarea are un rol mic, dar substantial ca aport de energie-hrana pentru corpul nostru. Metodele prin care un corp poate intineri sunt mai nou legate de mancare, insa ea este limitata la nivel chimic si fizic pentru corpul nostru”, explica psihologul Alexandru Plesea.

Intinerirea se gaseste prin toate culturile si religiile lumii:

  • La chinezi – prin masaj, tai chi, qi gong;
  • La crestini – prin rugaciune, postul crestin si matanii;
  • La hindusi – prin yoga, recunostinta;
  • La budisti – prin meditatie, concentrare;
  • La egipteni – prin uleiuri, condimente, ierburi;
  • La musulmani – prin pelerinaje, post si rugaciuni zilnice;
  • La triburi uitate – prin dansuri si ritualuri sacre.

Toate includ recunostinta pentru o stare sau fiinte Divine asa cum, la o clasa ierarhica mai jos, cainele sau pisica ta dau cu coada pe langa tine ca sa le dai ceva. Astfel, animalele au recunostinta si dorinta de la fiintele superioare lor.

Intinerirea zilelor noastre include:

  1. Folosirea telefonului strict pentru eficienta ta (alte placeri creeaza dependenta);\
  2. Mancarea vie cu nutrienti in ea (total imortala, neprocesata si fara multa apa);
  3. Somnul de minimum 7.30 h. Cu ganduri de recunostinta inainte si dupa somn;
  4. Ganditul la ce faci, in clipa in care faci – vigilenta de moment;
  5. Determinarea trairilor dupa cum vrei ACUM, nu cum vor altii si nici din trecutul tau;
  6. 5 minute Auto Masaj zilnic – scalp, fata, spate, maini, burta, ceafa;
  7. Intinderea articulatiilor– Asane Yoga – Tai Chi, etc – Miscari lente si constientizate;
  8. Eliminarea voluntara a trecutului si a viitorului (ganduri asociative produse de minte).

“Intinerirea este un proces care va veni in urma folosirii uneia sau a tuturor acestor tehnici. Toate sunt la indemana si usor de folosit pentru cel care doreste ca energia sa interioara, fizica si spirituala sa creasca pe zi ce trece. Efectele acestor tehnici transforma si alchimizeaza multe din procesele zilnice cotidiene, facandu-ne mai atenti, concentrati, creativi, energici, bucurosi, recunoscatori, zambitori si sanatosi”, conchide psihologul Alexandru Plesea.

Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.

Source