Trebuie sa spun ca nu toti cursantii de engleza au acelasi scop. Cineva are nevoie de engleza pentru a lucra in strainatate, cineva trebuie sa mentina o conversatie normala si, de asemenea, pentru a trece cu succes examenele, etc. Prin urmare, exista diferite abordari ale limbii engleze. Metodele de invatare a limbii engleze sunt variate. De exemplu:

  • Metoda de traducere a gramaticii de a invata limba engleza. Esenta acestei metode este ca inveti doar reguli gramaticale si cuvinte.
  • Metoda de raspuns fizic. Aceasta metoda se bazeaza pe constientizarea vorbirii si raspunsul adecvat. De exemplu, la diferite comenzi, cereri si instructiuni. In acelasi timp, elevul nu spune nimic, ci doar asculta si urmeaza instructiunile. Si abia dupa 15-20 de lectii elevul incepe sa vorbeasca.
  • Metoda fundamentala. Aceasta metoda consta in faptul ca studiul unei limbi are loc ca un studiu al stiintei, adica studentul studiaza temeinic limba, toate sectiunile, regulile, modificarile etc.
  • Metoda de invatare emotionala. Aceasta metoda se bazeaza pe joc si pe cuvinte memorate. Intelegerea se bazeaza pe anumite situatii si intonatie de vorbire.
  • Metoda lui Ilya Frank. Una dintre metodele pasive de invatare a limbilor straine se bazeaza pe lectura paralela a textelor.

Desigur, fiecare metoda de invatare are propria abordare a invatarii englezei . Astfel, toate metodele ofera tehnici pentru a va ajuta sa invatati limba engleza rapid si usor.

Cu toate acestea, toate metodele de invatare a limbii engleze si a tuturor celorlalte limbi sunt impartite in doua grupuri in functie de abordarea lor.

  • Primul grup include astfel de metode de invatare a limbii engleze, care se concentreaza pe regulile gramaticale care definesc engleza ca stiinta. Acestea sunt metode vechi si dovedite, bazate in primul rand pe intelegerea unei persoane, nu pe cuvinte. Metoda necesita o cunoastere mai profunda a limbii.
  • Al doilea grup include, sa spunem, metode non-clasice de invatare a limbii engleze. Acestea sunt metode exotice care nu sunt inca de incredere, dar in acelasi timp pot fi foarte eficiente. Ele se bazeaza pe caracteristicile perceptiei unei persoane.

In cele din urma, vreau sa spun ca alegerea este a ta, pe baza obiectivelor tale. Am invatat engleza pentru a continua conversatia. Si sfatul meu pentru tine: atunci cand studiezi engleza vorbita, nu ar trebui sa te lasi lasat cu gramatica mult timp. Ascultati mai mult lectiile audio si cel mai important nu fiti lenesi, studiati cu concentrare si in mod regulat. Indiferent de metoda pe care o alegeti, principalul lucru este sa evitati greselile obisnuite atunci cand invatati limba engleza.

Greseli frecvente la invatarea limbii engleze

In aceasta parte a articolului, as dori sa enumar greselile obisnuite pe care le fac incepatorii atunci cand invata limba engleza. Dar mai intai, cateva intrebari.

  • Cati oameni credeti ca au inceput sa invete limba engleza si cati dintre ei au invatat in cele din urma aceasta limba si de ce?
  • Odata ce ati inceput sa invatati limba engleza , atunci sunteti sigur ca veti invata aceasta limba candva. Dar cand?
  • Exista oameni care au studiat engleza toata viata si nu au putut sa o invete in niciun fel. De ce?
  • Exista studenti care invata 50 de cuvinte in fiecare zi si pot numi aproape toate cuvintele in engleza, dar nu pot vorbi aceasta limba. Ei bine, de ce este asa?

Multi incepatori fac greseli frecvente atunci cand invata engleza. Poate si tu. Pot enumera cele mai frecvente greseli. Nu le permiteti si incercati sa va corectati greselile.

La inceput. Nu este nevoie sa urmariti cadouri. Adesea exista propozitii care se rezuma la un singur gand: nu vei face nimic si limba va fi invatata de la sine. Din pacate, acest lucru nu este posibil. Incercati sa nu acordati atentie acestor sugestii. Ar prefera sa-ti distruga credinta in tine decat sa te faca englez.

Nu credeti ca problemele lingvistice se datoreaza in principal ignorantei cuvintelor. Si daca stii mai multe cuvinte, atunci vei reusi cumva sa le conectezi.

Nu sperati ca se va intampla brusc un miracol si veti invata aceasta limba intr-o saptamana cu imersiune, sau prin hipnoza, sau cu ajutorul lectiilor de magie la care visati inca ?

Nu trebuie sa citesti manuale diferite toata ziua. Credeti ca, cunoasteti pe cineva care a invatat engleza dintr-un manual. Engleza nu este un limbaj de programare, pentru a invata, trebuie doar sa cititi cateva carti si sa invatati sintaxa. Utilizati tutorialele ca supliment. Acest lucru este mult mai dificil de inteles.

Nu este nevoie sa traduceti cu sarguinta fiecare fraza din romana sau invers.

Nu credeti ca, daca cunoasteti toata gramatica , atunci toate dificultatile din conversatie vor fi lasate in urma. Va fi nevoie de multa practica pentru a prinde fluenta in vorbire. Pentru a face acest lucru, ascultati dialogurile in limba engleza cu texte. Ascultati cu atentie si repetati singur dialogul.

Acestea sunt principalele greseli tipice ale incepatorilor, desi aceste greseli ar putea fi enumerate la nesfarsit. Incercati sa va corectati greselile.

Source