Steaua va avea cel mai important meci în acest sezon cu cei de la Dunărea Călărași. Poate vă surprinde ceea ce citiți acum, însă Cupa României rămâne competiția în care Steaua poate străluci în acest sezon, având în vedere situația cel puțin incertă în legătură cu șansele de promovare.

Înainte de a trece la analiza adversarului, steliștii care s-au trezit cu noaptea în cap pentru a veni la Mioveni merită toate felicitările noastre. Și nu, nu e exagerare când spunem că s-au trezit cu noaptea în cap, pentru că am observat steliști care au plecat de la peste 400 de kilometri pentru această partidă și asta înseamnă să își susții echipa, indiferent de situație. Acesta este spiritul Stelei, iar noi o să luptăm până la capăt, chiar dacă alții speră să renunțăm.

Adversarii de miercuri ne invită în număr mare la stadion asta și prin faptul că au lăsat intrarea liberă.

Marius Păun, antrenor Dunărea: „Jucăm cu o echipă de tradiție. Ne-am mai întâlnit prin anii ’97, tot în Cupa României, iar acum, după 25-26 de ani ne întâlnim din nou. Ea, normal, este o echipă de Liga 1, sportiv au promovat, doar că au problemele lor interne. Invit toți călărășenii să participe pentru că este un joc foarte important pentru noi„.

Dunărea Călărași a terminat sezonul trecut pe locul 7, în Liga a 3-a, seria 4. Echipa s-a întărit față de sezonul trecut, însă nu știm dacă au ca obiectiv promovarea în Liga 2, dar asta ne interesează mai puțin pe noi. Călărășenii au trecut deja de 2 tururi din Cupa României, pentru a ajunge să joace cu Steaua. Cred că deja sunteți obișnuiți cu faptul că va trebui să avem 3 juniori pe tot parcursul meciului, conform reglementărilor Ligii 3. Oprița va trebui să utilizeze 2 fotbaliști născuți 2003 (sau mai tineri) și unul 2004 (sau mai tânăr).
În turul 1, au jucat cu cei de la Înainte Modelu (fosta echipă a lui Andrei Cristea), de care au trecut cu 4-1. Adversarii au deschis scorul în minutul 1 prin Gheorghe Daniel, dar viitorii noștri advesari au reușit să întoarcă rezultatul.
Călărășenii au marcat prin Băceanu, Bodo Kanda și Andrei Țenea în minutele 2, 66, 68 și 90+1. Lotul folosit de antrenorul Marius Păun a fost: Vlad Răfăilă (născut în 2005), 13. Marian Drăghici (născut în 2004), 24. Bogdan Manole, 22. Bogdan Vișan, 5. Marian Apostol (născut în 2004), 8. Șaron Chirica (Rareș Coman 76′), 21. Aleksandăr Stefanov, 6. Iulian Ilie, 11. Tshitungi Kanda (Mihai Lupu 76′), 9. Laurențiu Chiriță (Alexandru Sârbu 72′) și 14. Robert Băceanu (născut în 2004) (Andrei Țenea 87′).
În turul 2, au jucat împotriva celor de la Gloria Băneasa, o victorie 4-3 în deplasare. E inedit faptul că cei din Călărăși au avut 3-0 la pauză. Au marcat prin Rareș Coman în minutul 15, Robert Băceanu în minutul 20 și Laurențiu Chiriță în minutele 36 și 60.
Lotul utilizat de Marius Păun a fost: 12. Alexandru Costache, 11. Iulian Ilie, 22. Gabriel Vișan, 24. Bogdan Manole, 5. Marian Apostol, 8. Șaron Chirica, 21. Aleksandăr Stefanov, 15. Rareș Coman, 4. Alexandru Sîrbu (Mihai Lupu 67′), 9. Laurențiu Chiriță și 14. Robert Băceanu (Ioan Munteanu 90′).
Evidențiatii noștri de la Dunărea Călărași sunt portarul Vlad Răfăila, la peste 1.95 m înălțime este împrumutat de la Farul Constanța, fotbalist cu selecții la naționalele de juniori România U15/U16/U17/U18. Celălalat portar este Alexandru Costache, de asemenea cu o talie bună, 193cm înălțime. Este un portar cu mai mare experiență, având 2 meciuri în SuperLigă și 42 de meciuri în Liga 2 la echipe precum: Concordia Chiajna, Pandurii Târgu Jiu și Dunărea Călărași în sezonul 2021-2022. Manole Bogdan este fundașul central de 190 cm înălțime cu meciuri la Rapid, Metalul Buzău, Atletic Bradu, Muscelul Elite Câmpulung și Concordia Chiajna. Are peste 50 de meciuri în Liga 2.
Bogdan Vișan este celălalt fundaș central al echipei, de 1.87 m înălțime. Acesta a fost format de cei la Farul Constanța. În primul sezon de la reactivarea secției era prezent în lotul Stelei. A mai evoluat la Flacăra Horezu, Zalău, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna și CSM Deva.
Șaron Ionuț Chirica este mijlocașul care leagă jocul echipei. Acesta este cunoscut steliștilor grație barajului tensionat cu defuncta Mostișea Ulmu. A mai evoluat la Popești Leordeni și CS Făurei. Este un jucător de execuție.
Iulian Ilie, un alt mijlocaș al echipei, a fost coechipier cu Șaron Chirica la Mostiștea Ulmu în aceeași perioadă. Și-a făcut junioratul în Germania. A mai jucat la Rapid, Sportul Snagov, Astra Giurgiu și satelitul celor de la FC Voluntari. Are 4 apariții la România U16 și 2 goluri marcate. Mijlocașul ofensiv născut la Ploiești are 22 de meciuri în Liga 2.
Fotbalistul român și cu cetățenie congoleză născut la București, Tshitungi Bodo Kanda, care evoluează ca atacant, a fost legitimat la SC Dinamo 1948 SA 2, UTA Arad, Farul Constanța (cea care din punct de vedere sportiv a fost Unirea Constanța), FC Buzău și CS Dinamo București (echipa ministerului). Are 18 apariții în SuperLigă și 4 goluri marcate.


Meciul cu Metaloglobus s-a încheiat 1-1, ceea ce nu a fost deloc un rezultat pozitiv, având în vedere că adversarii plecau cu șansa a doua. Dacă ar fi să ne raportăm la statistica brută a ocaziilor, este clar că echipa noastră merita victoria, dar, din păcate, s-a repetat rezultatul din sezonul trecut. Ratările de la 1-0 ne-au costat, iar acest aspect a fost subliniat și de Oprița. Spaniolul Sierra ne aduce zâmbetul pe buze prin fotbalul prestat, iar faptul că fostul nostru jucător Dragoș Huiban a invitat la calm după ce a reușit să egaleze, deși colegii lui erau extaz, ne arată că Steaua chiar reprezintă cea mai titrată echipă din fotbalul românesc, chiar dacă unii suferă de miopie. Echipa încă nu joacă fotbalul pe care îl sperăm, dar are un ritm mai bun față de aceeași perioadă a anului trecut. Steaua a făcut multe achiziții, iar momentan nu sunt la capacitate maximă ca omogenitate.

Sperăm ca, în grupele Cupei României, să facă o figură frumoasă, dar, până atunci, Steaua are 2 meciuri capitale de trecut, iar prima gară este la Călărași.

Cupa României: Dunărea Călăraşi – Steaua
?️?️ Miercuri, 16 august 2023, de la ora 17:30
?️?️ Stadionul Ion Comşa, Călăraşi
? Intrarea liberă

Source