Cand copilul tau uda patutul, noptile pot fi unele pline de anxietate si suparare. Asta pentru ca nu astepti cu nerabdare sa speli inca un set de cearsafuri si copilul tau uraste sa se trezeasca dimineata simtindu-se jenat si rusinat.

Accidentele nocturne, cunoscute si sub numele de enurezis nocturn, nu trebuie sa iti distruga serile tale si ale copilului. Exista rutine pe care tu si copilul tau le puteti incerca, astfel incat sa ii ajuti sa controleze problema. In acelasi timp, poti lua masuri pentru abordarea acestui subiect, mai ales daca copilul este putin mai mare, intr-o maniera productiva si pozitiva poate imbunatati relatia cu copilul si starea de spirit generala a acestuia. Daca este mic insa, poti lua masuri foarte simplu – poti folosi o protectie impermeabila pentru saltea care sti ca isi face treaba si nu va lasa umezeala sa treaca. Pe Bebebliss vei gasi mai multe dimensiuni astfel incat indiferent de dimensiunea patului in care doarme cel mic, vei putea sa achizitionezi husa impermeabila pentru saltea potrivita.

Udarea patului: un fenomen mai frecvent decat crezi

Unul dintre lucrurile importante pe care trebuie sa le spunem despre udarea patului este ca avem de-a face cu o problema foarte frecventa, care afecteaza milioane de copii.

S-ar putea sa nu fie mult confort atunci cand trebuie sa bagi acel ursulet de plus in otet pentru a mia oara pentru a scapa de mirosul de urina, dar aproape toti copiii nu mai uda patul dupa varsta de 3 ani, decat in cazuri mai grave. In cazul celor care au astfel de accidente nocturne dupa o varsta mai mare de 3 ani, trebuie sa se ia masuri prin terapia comportamentala si tratament medicamentos.

Insa, pentru cei foarte micuti, udarea patului este normala si poate avea loc mai des sau mai rar. In aceste cazuri este foarte util sa folosesti o husa de protectie pentru saltea cu strat inferior impermeabil si strat superior din bumbac.

O astfel de husa are un design usor adaptabil la orice model de saltea de patut si se aseaza foarte usor pe orice tip de saltea in cateva secunde. Este prevazuta cu elastic de jur imprejur si imbraca complet lateralele saltelei pentru o fixare optima intocmai ca si cearsaful .

Rezista la spalari repetate la masina si ofera o bariera de protectie suplimentara impotriva bacteriilor si acarienilor si altor alergeni ce se pot dezvolta in interiorul saltelelor in special in cazul in care acestea nu sunt curatate si aerisite intr-un mod consecvent.

 

Ce mai poti face pentru a evita udarea saltelei si deteriorarea acesteia

Respecta o ora obisnuita de culcare. Urmarea unei rutine regulate poate aduce beneficii oricui are probleme de acest tip, si chiar si la copii foarte mici.

Ajutandu-l pe copilul tau sa respecte un program regulat, il poti ajuta sa-si antreneze sa-si goleasca vezica la orele corespunzatoare pe tot parcursul zilei si noptii.

Limiteaza lichidele seara. Nu este necesar sa restrictionezi excesiv apa si alte fluide, dar merita incercat sa reduci consumul de lichide al copilului in timpul si dupa cina. 

O alta modalitate de a reduce lichidele noaptea este de a-ti incuraja copilul sa bea mai multe lichide in timpul zilei cand este mai mare putin.

Insa, aceste rutine sunt utile dupa ce copilul intelege anumite lucruri. Cand vorbim despre un sugar, trebuie sa protejam salteaua cu o protectie impermeabila pentru saltea.

Source