În contextul unor articole jurnalistice apărute și răspândite în presa românească, despre procentele de buget de care CSA Steaua a beneficiat de la Ministerul Apărării Naționale, se impune să punctăm câteva aspecte, care să echilibreze tonul, pe alocuri defăimător și acuzator, în care unele publicații au prezentat situația.

În primul rând, acele cifre sunt publice, așadar alura de investigație jurnalistică și presupunerea că au fost descoperite informații „uluitoare” și „șocante” nu sunt aproape de realitate, întrucât oricine știe să citească ar fi putut parcurge raportul emis de Ministerul Apărării Naționale.

STEAUA, cea mai galonată echipă de fotbal din România, a beneficiat de, ATENȚIE!, 0,02% din întreg bugetul Ministerului Apărării Naționale, în anul 2020, lucru menționat și de jurnaliști undeva ascuns, printre paragrafe „poleite” de parcă ar fi o ilegalitate desconspirată.

Suntem conștienți de faptul că STEAUA este cel mai mare brand sportiv din România și că orice articol care o include atrage atenția detașat mai mult, chiar dacă se întâmplă să mai facă rabat de la deotontologie, însă amintim că există sporturi finanțate exclusiv din bani publici, comparativ cu echipa de fotbal a Stelei, care este susținută și de sponsori.

CSA Steaua. 40 de discipline. 897 de seniori și 1.031 de juniori. Reclamăm cu orice ocazie că sportul nu beneficiază de atenția meritată, că nu există infrastructură pentru recrutarea și dezvoltarea tinerelor talente, că în România nu se recunoaște suficient importanța sportului.

Totuși, e greu să nu remarcăm dublul standard, atunci când există o „zvâcnire” spre a susține sportul românesc, pusă la zid și încadrată cu titluri senzaționale. #aicieSteaua#spiritdeluptă

Source