CÂȚI BANI ȘI BONUSURI PRIMIȚI DIN MARTIE

Deși a fost deja posibil să se solicite egalizarea fiscală pentru anul precedent, unul dintre experții fiscali, citat de presa austriacă, avertizează să nu o completați prea repede: “Dacă depuneți cererea prea devreme, riscați ca datele dumneavoastră să fie încă incomplete. Apoi, ca o consecință, calculul ar putea să nu fie corect”.

Asta pentru că angajatorii, AMS și casele de asigurări de sănătate nu trebuie să depună rapoartele până la sfârșitul lunii februarie. Familiile, persoanele cu venituri mici și navetiștii, în special, se pot aștepta în acest an la un bonus ordonat.

Mai multe informații despre toate bonusurile la care ai dreptul și câți bani îți revin, folosind un calculator on line, poți afla aici.

CELE MAI IMPORTANTE MODIFICĂRI

Mai mulți bani pentru familii și copii. Bonusul familial Plus permite acum familiilor să primească înapoi până la 2.000 euro pentru fiecare copil sub 18 ani, în loc de 1.500 euro, cât era până acum. Pentru copiii mai mari de 18 ani există acum, de asemenea, 100 euro în plus, până la 650 euro. Aceasta este o deducere – o puteți solicita doar dacă ați plătit impozite. Pentru persoanele cu venituri mici și pentru părinții singuri care plătesc puțin sau deloc impozite, există “suma suplimentară pentru copii”. Aceasta va crește de la 300 la 550 euro pe copil în acest an.

Ajustarea costului vieții. Pentru prima dată, persoanele cu venituri destul de mici (până la 24.500 euro pe an) pot beneficia de așa-numita ajustare a costului vieții de 500 euro. În astfel de cazuri, aceasta este luată automat în considerare, astfel încât nu trebuie să o solicitați separat.

Un mare plus pentru cei care fac naveta. din cauza creșterii puternice a prețului la carburanți, și aici va exista o ajustare. Din mai până în decembrie, va exista o creștere de 50 la sută a alocației pentru navetiști, în timp ce euro pentru navetiști a fost chiar cvadruplată.

SFATURI ȘI TRUCURI

Formare și perfecționare profesională. Cheltuielile legate de perfecționare și formare profesională pot fi utile din punct de vedere fiscal. De exemplu, taxele și materialele de curs, taxele de școlarizare sau cheltuielile de deplasare sau literatura tehnică. Și acestea pot fi declarate drept cheltuieli legate de venit de către biroul fiscal. Același lucru este valabil și pentru cursurile comerciale și costurile examenului de maturitate profesională. În cazul în care nu se solicită aceste costuri, se reține anual o sumă forfetară de 132 de euro.

Relevant pentru părinți. În cazul în care copilul urmează o formare profesională în afara locului de reședință și nu există o posibilitate de formare comparabilă în locul de reședință, cheltuielile efectuate în acest sens pot fi luate în calcul cu 110 euro pe lună.

Biroul de domiciliu. Pentru maximum 100 de zile pe an în care lucrați de acasă, primiți de la stat o sumă forfetară de trei euro pe zi. Cu toate acestea, numai dacă există un acord scris cu angajatorul privind biroul la domiciliu.

Boli cronice. Cheltuielile pentru dizabilități se consideră sarcini extraordinare – nu există deductibilitate. Alocația lunară pentru diabetici sau persoane cu boală celiacă este de 70 euro pe lună. Pentru o dietă biliară, alocația este de 51 euro pe lună. Persoanele cu boli de stomac sau alte boli interne primesc 42 euro lunar.

ALTE BONUSURI ȘI BANI DE LA 1 MARTIE

Bonusul de securitate socială pentru venituri mici. Chiar dacă nu ați plătit niciun impozit, puteți primi înapoi o parte din contribuțiile de asigurări sociale pe care le-ați plătit sub forma unui impozit negativ.

Facturi. Dacă este posibil, ar fi util să păstrați facturile de la diverși medici, farmacii, fizioterapeuți sau opticieni. Acestea pot fi deduse ca o sarcină extraordinară, ceea ce poate duce la un mic plus pe parcursul anului.

Plățile de întreținere. Dacă nu locuiți în aceeași gospodărie cu copilul dumneavoastră și plătiți pensia de întreținere prevăzută de lege, aceasta poate fi, de asemenea, solicitată. Deducerea pensiei de întreținere se ridică la 31 euro pe lună pentru primul copil. Încă 47 euro pentru al doilea și 62 euro pentru fiecare copil suplimentar.

Donații. Până la zece la sută din venitul anual poate fi dedus sub formă de donații făcute. Contribuția la biserică este deja introdusă manual, nu trebuie să faceți nimic altceva aici.

Ați uitat soldul fiscal? Nicio problemă! Evaluarea fiscală a angajaților poate fi aplicată retroactiv pentru o perioadă de până la cinci ani.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru, https:// migro .ro/blog/, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gând să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

numărul de telefon:  +40 369 805 805

Whatsapp: 0771 441 296

e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Source