Poate ti se pare destul de simplu si usor sa scrii niste articole pe care sa le pui pe blogul tau sau pe site-ul afacerii tale, insa lucrurile nu stau chiar asa. Este de ajuns o greseala iar vizitatorii site-ului tau sa nu mai ajunga vreodata acolo sau pur si simplu sa nu iti mai dea importanta in viitor. Un articol nu trebuie doar sa fie acolo, ci sa fie creat in ideea de a fi interesant si citit.
Daca detii un blog, un magazin online sau orice alt site conceput pe software pe comanda, este important sa tii cont de sfaturile de mai jos atunci cand incepi sa redactezi articole:
Alegerea subiectului trebuie sa fie facuta cu atentie. Nu orice se citeste si este de interes. Asadar, subiectul este foarte important iar acesta trebuie sa fie scris pe nisa site-ului tau. De exemplu, daca vinzi jucarii pentru copii, vei scrie despre copii si despre jucarii. Daca ai un blog de frumusete, vei adauga doar articole pe acest domeniu.
Documentarea pentru redactare. Acum, dupa ce ai gasit subiectul si stii despre ce sa scrii, este necesar sa te documentezi din mai multe surse, sa extragi idei corecte dar si sa iti folosesti creativitatea si sa creezi ceva original. Nu copia textele pe care le gasesti, ci redacteaza un articol original, cu idei noi. Nimeni nu va aprecia un text plagiat.
Lungimea textului si aranjarea in pagina. Un articol nu trebuie sa fie foarte lung pentru a nu plictisi cititorul si a risca sa nu fie citit in totalitate. Totodata, ideile trebuie expuse cat mai clar, in paragrafe bine delimitate si textul in pagina sa fie cat mai aerisit.
Limbajul abordat in redactare. Acesta trebuie sa fie in concordanta cu audienta de pe site-ul tau si cu subiectul abordat. Daca folosesti un stil prietenos la persoana intai, va trebui sa il aplici in toate articolele tale. Pentru site-urile de business este recomandat un stil mai profesional chiar si in redactarea articolelor. Ai grija si la cuvintele folosite, gaseste sinonime in dictionar pentru a suna mai bine, dar nu foarte pompos pentru ca cititorii sa nu inteleaga sensul cuvintelor.
Scrie corect din punct de vedere gramatical. O regula foarte importanta de care trebuie sa tii cont in toate articolele tale si in orice scrii pe site, inclusiv titluri sau alte prezentari este aceea ca trebuie sa fie corecte. Erorile gramaticale nu sunt bine vazute pe un site de catre cititori.
Alege imagini care se potrivesc cu subiectul. Atunci cand stabilesti tema unui articol, trebuie sa alegi si imagini care sa se potriveasca. Nu lasa nici un articol fara imagini, pentru ca nu va arata bine si poate sa nu atraga niciun cititor.
Citeste din nou articolul inainte de a-l posta. Dupa ce ai terminat articolul de redactat, chiar daca ai tinut cont de toate sfaturile de mai sus, este necesar sa il mai citesti o data inainte de a-l posta pe site-ul tau. Poti chiar sa il dai altcuiva sa il citeasca si sa iti spuna daca este ceva gresit in redactarea acestuia. Vei putea gasi posibile greseli de exprimare sau de gramatica pe care sa le corectezi din timp.