Dacă ai căutat vreodată o companie de software, știi că lipsa opțiunilor nu este o problemă în această industrie. De fapt, este exact opusul: există o mulțime de agenții, companii de software sau freelanceri pe piață care își oferă serviciile în domeniul dezvoltării de software. În continuare, vei găsi două sfaturi utile care să te ajute să ai parte de o bună colaborare cu echipa de software development.
Definește-ți nevoile
Să alegi o companie software development din marea de oferte disponibile pe piață poate fi destul de dificilă. Însă, pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor tale, este necesar să știi de la bun început care sunt nevoile afacerii tale.
Înainte de a apela la ajutorul unei companii de software development, este important să determini de ce are nevoie cu adevărat afacerea ta. Să fie un site simplu? Sau poate un magazin online extins cu funcționalități dedicate? Sau poate ai nevoie de un software pentru gestionarea resurselor?
Să presupunem că intenționezi să implementezi un software pentru automatizarea afacerii tale. Simpla informare a companiei de software despre acest fapt nu le oferă nici o idee despre obiectivele tale. În acest caz, crearea unei soluții cu adevărat utile pentru tine este dificil de realizat. Având în vedere multitudinea de etape prin care o soluție software customizată trece, începând de la design până la software testing, necesitatea unor obiective bine definite este primordială. Fără informații concrete despre ce sarcini dorești să automatizezi și despre ceea ce vrei să eficientizezi cu ajutorul software-ului, nu vei putea obține o soluție cu adevărat utilă pentru tine. Pentru a evita timpii mari de așteptare și costurile crescute cauzate de efectuarea modificărilor trebuie să fii cât mai concis de la bun început privind așteptările tale de la acest proiect.
Stabilește-ți bugetul
Una dintre primele întrebări pe care ți le poate pune o companie de software este cât plănuiești să investești pentru proiectul tău. Știind ce buget ești dispus să aloci, compania de software este capabilă să determine dacă va fi posibilă implementarea funcționalităților dorite și crearea unei soluții pe măsură.
Ar trebui să fii întotdeauna sincer în aceste discuții și să fii clar cu privire la situația ta financiară. Această abordare va construi o bază bună pentru cooperare, deoarece onestitatea este cea mai bună modalitate de a începe orice parteneriat. Numai după ce ai răspuns la aceste întrebări, poți trece la etapele următoare ale colaborării.
Desigur, și alegerea echipei de specialiști este esențială pentru ca rezultatul final să fie un succes. Pentru a te asigura că ai ajuns la compania de software development potrivită pentru tine, asigură-te că te informezi foarte bine cu privire la profesionalismul și experiența pe care aceasta o deține în relație cu soluția pe care dorești să o realizezi.