Ce înseamnă un produs Bio

Un produs Bio, denumit şi ecologic sau organic, este produsul care realizează un echilibru cu ecosistemul, nu agresează natura sau omul şi nu intervine negativ asupra stării de sănătate. Produsul Bio provine doar din resursele naturale asupra cărora nu s-a intervenit cu substanţe chimice şi nu au fost supuse  procedurilor chimice periculoase. Produsul Bio poate fi reprezentat de un produs de sine stătător sau poate fi  rezultatul unui proces de fabricaţie  pe durata căruia s-a folosit doar materie primă ecologică, nemodificată genetic, fără adaos de conservanţi chimici şi fără proceduri de iradiere. La ora actuală, există organizaţii de certificare, acestea având  rolul de a acredita un produs Bio, ţinând cont de anumite standarde generale impuse, tocmai pentru a sprijini cumpărătorul să nu fie indus în eroare. Astfel, certificarea Bio a unui produs  impune o perspectivă legală. Condiţiile pe care un produs ar trebui să le îndeplinească pentru a fi certificat  Bio, sunt aproximativ aceleaşi oriunde în lume, existând însă criterii impuse de fiecare ţară în parte. România aplică reglementările impuse în toată  Uniunea Europeană, existând o serie de organisme de inspecţie şi certificare Bio,  aprobate de Ministerul Agriculturii şi al Dezvoltării Rurale. Avizul acestor organisme este hotărâtor atunci când se urmăreşte acreditarea unui produs Bio.

Produse Bio de mare interes pe piaţa românească

Produsele Bio cel mai frecvent acreditate şi de larg interes, sunt produsele animaliere şi agricole. De la aceste categorii se extind multe ramuri alimentare, unde pot fi amintite produsele lactate, fructele, legumele, seminţele, carnea, ouăle, conservele, alimentele pentru copii, dulciurile şi produsele de panificaţie. Toate acestea pot obţine  certificate Bio, doar  dacă pentru producerea lor sunt îndeplinite anumite reguli. Pământul din care provin sau pe care se dezvoltă  produsele Bio  sau materia primă folosită în fabricarea acestora,  trebuie să parcurgă un proces de pregătire care se extinde pe  câţiva ani. Acest proces impune evitarea  substanţelor  chimice, înainte de a începe producţia organică, fiind  total interzisă utilizarea pesticidelor, fertilizatorilor chimici sau aditivilor alimentari. De asemenea, fabricarea produselor  Bio nu permite componentele modificate genetic şi nici  utilizarea iradierii. Un produs alimentar Bio va fi  însoţit de etichetă, respectiv de  certificatul care furnizează toate informaţiile legate de provenienţa produsului sau a materiei prime. Datorită amplorii pe care au cunoscut-o produsele Bio şi a interesului crescut pe care cererea pieţei româneşti l-a manifestat, varietatea de produse Bio alimentare vine astăzi în întâmpinarea nevoilor tuturor. Accesând https://www.enutrio.ro/bio fiecare are posibilitatea de a-şi procura produsele Bio alimentare necesare, de la cele brute, neprocesate, până la cele supuse unor procese de fabricaţie sigure şi sănătoase. Băuturi naturale, seminţe, cereale, paste, dulciuri, cafea, ciocolată, îndulcitori, sare, siropuri, preparate din fructe, condimente, esenţe, toate provenite din culturi Bio,  îşi aşteaptă cumpărătorii pentru a se bucura de un produs sigur şi sănătos.

Produsele Bio în îngrijirea corporală

Un alt domeniu extrem de vast şi de mare interes, este cel al cosmeticelor şi produselor de îngrijire corporală Bio. Unguente, creme şi loţiuni, suplimente alimentare şi ceaiuri, toate au rolul de a furniza celulelor organismului uman posibilitatea de vindecare, regenerare şi refacere. Un produs cosmetic Bio va reprezenta cea mai sigură cale în lupta cu procesul de îmbătrânire celulară, susţinând echilibrul şi refacerea organismului. Un produs cosmetic Bio nu are în componenţă substanţe chimice nocive, astfel că efectele adverse şi dăunătoare sunt mult limitate. Folosirea pe termen lung a produselor fabricate din materii prime organice, conduce la stabilirea şi păstrarea echilibrului în organism, la menţinerea unei stări de sănătate optime şi normale. 

Efectele benefice ale produselor cosmetice Bio asupra pielii

Pielea este cel mai mare organ. Are un important rol de protecţie, fiind astfel expusă constant factorilor agresori din exterior. De asemenea, pielea este barometrul care ne indică atunci când organismul se confruntă cu dezechilibre interne, prin schimbările pe care le manifestă la aspect şi structură. Alegând să ne îngrijim pielea pe termen lung cu produse Bio, aducem un plus de susţinere şi ajutor pielii noastre în lupta cu radicalii liberi şi cu factorii care declanşează procesul de îmbătrânire, îi conferim elasticitate şi luminozitate printr-o hidratare optimă şi o menţinem tonică şi fermă. Produsele Bio pentru îngrijirea pielii, sunt destinate atât îngrijirii zilnice, cât şi contextelor izolate, precum manifestările alergice, celulita, acneea, dermatitele sau iritaţiile. 

Avantajele produselor de curăţenie Bio

A trăi într-un mediu curat şi bine întreţinut, reprezintă o prioritate pentru toată lumea. Cu toţii încercăm să ne procurăm cele mai eficiente produse de curăţenie, de la detergenţi de rufe şi balsamuri, până la substanţe pentru gresie sau detergenţi de vase. Potenţialul substanţelor chimice componente de a declanşa reacţii alergice şi de a ne expune în faţa efectelor nocive ale acestora, este foarte mare, astfel că alternativa oferită de produsele de curăţenie Bio este mult mai avantajoasă. Acestea limitează masiv riscul de a manifesta în timp sensibilizarea în faţa substanţelor componente, sunt sigure pentru piele, nu declanşează reacţii alergice respiratorii şi cutanate şi nu sunt dăunătoare pentru mediu. Folosite pe termen lung, acestea vor transforma casa într-un mediu sigur şi sănătos, fără a ne mai expune riscului de a intra în contact cu substanţe chimice dăunătoare şi periculoase. Vizitând https://www.enutrio.ro ai şansa de a alege pentru tine şi pentru familia ta cele mai sigure produse de  curăţenie şi întreţinere, detergenţii puşi la dispoziţie fiind destinaţi multor tipuri de întrebuinţări. 

Produsele Bio în lupta cu alergiile

Alergia reprezintă  o reacţie anormală şi disproporţionată a sistemului imunitar al organismului,  în faţa unui  potenţial  alergen. Atunci când organismul uman intră în contact cu un alergen, se produce anticorpul specific–IgE, rolul acestuia fiind acela de a ajuta organismul în lupta cu elementul neacceptat. Histamina eliberată în sânge este răspunzătoare de apariţia simptomelor unei reacţii alergice, un context extrem de periculos. Alergenii în faţa cărora putem avea reacţie  pot fi alimentari, respiratori şi de contact. Substanţele chimice conţinute în detergenţi şi în produsele cosmetice pot reprezenta potenţiali factori declanşatori de reacţii alergice, astfel că a adopta folosirea produselor de curăţenie şi îngrijire Bio, poate reprezenta cea mai bună metodă prin care se pot limita reacţiile alergice. Fie că sensibilizarea organismului deja s-a produs, fie că se doreşte evitarea producerii unei sensibilizări a organismului în faţa anumitor substanţe chimice, produsele Bio vor reprezenta alternativa cea mai bună şi sigură. Pentru micuţii cu alergii respiratorii, este obligatorie folosirea unui detergent Bio pentru spălarea hăinuţelor, aşa cum şi pentru un adult care manifestă sensibilitate la contactul cu detergenţii, tot un detergent Bio va reprezenta cea mai sigură alternativă. 

Produsele Bio şi protejarea mediului

Sănătatea noastră depinde de mediul în care trăim. Protejându-l, ne creştem şansele de a trăi într-un mediu sănătos şi sigur. Una dintre modalităţile prin care putem să îl protejăm, este folosirea produselor Bio, componentele acestora fiind prietenoase cu mediu, iar fabricarea lor neafectând calitatea şi siguranţa vieţii noastre. 

Source