Înaintea etapei a X-a, în care echipa noastră se deplasează la Clinceni pentru meciul cu Progresul Spartac, Steaua este liderul campionatului.

Din start, vom ataca cea mai tensionată problemă a meciului: prețul biletelor, care a fost la început 40 de lei, iar mai apoi a devenit 45 de lei. Este un preț mare? DA, este! Din păcate, pentru buzunarul suporterului stelist, Progresul Spartac este o echipă 100% privată, iar finanțele acestui club nu sunt chiar în topul Ligii a 2-a. Probabil că vă întrebați de ce au ales Clinceni și nu Buftea, unde intrarea era mereu liberă. Asta pentru că la un meci la Buftea se pot da cam 20 de bilete unor oaspeți mai gălăgioși, așa că nu ar fi fost o soluție optimă. Asta doar dacă ne lăsa Sfânta Jandermie să stăm afară, cum am fost lăsați la meciul cu Unirea Constanța din primăvară. Progresul a mai jucat la Clinceni cu 2 echipe cu suporteri (SC Dinamo și Oțelul Galați), iar prețurile au fost asemănătoare, deci nu avem un tratament diferit, ținând cont că suntem una dintre puținele echipe cu galerie din fotbalul românesc. Mai era şi întrebarea dacă vom avea doar 225 de bilete. Dacă steliștii vor lua doar 225 de bilete până în ziua meciului, probabil atât va fi sectorul oaspete, însă asta nu îi va reține să ia în alte zone, exclusiv în mediul online, pentru că, în ziua meciului, nu se vor vinde bilete la casele de bilete.
Momentan, s-au vândut puține bilete, însă, dacă cererea va fi mai mare de 225 de bilete, se vor găsi soluții pentru ca galeria Stelei să fie mutată într-un sector mai mare și să fie compactă (a se vedea galeria lui Dinamo de la meciul din prima etapă) sau, dacă vor fi mai puțin de 225 de bilete, se va sta în sectorul unde au stat cei de la Oțelul Galați. Practic, multe lucruri se pot schimba până luni la ora 16:00. Ca fapt divers, cheltuielile pentru un astfel de meci, la Clinceni, se ridică undeva la 23000-24000 de lei.
Acum, probabil că altă întrebare pe care o au suporterii steliști este de ce au pus o primă bornă de 225 de bilete, pentru că la un număr mai mare este nevoie de un număr mai mare de stewarzi și un număr mai mare de toalete, iar de asta așteapă etapizat să vadă necesarul pentru a nu avea cheltuieli suplimentare inutile. Sperăm că s-a înțeles situația, însă asta nu înseamna că prețul biletelor este unul mic. Ne convine situația? Evident că nu, însă am vrut să o prezentăm cât mai obiectiv pentru o informare corectă a publicului stelist.

Primele meciuri pe care le-am jucat cu Progresul Spartac au fost cu satelitul acestora, în Liga a 4-a, două, fără emoții. Primul meci cu echipa mare a fost un amical, cu o înfrângere cu 2-1 acasă, pe terenul 5, la ultimul sezon cu Marius Lăcătuș antrenor.
Când Steaua a jucat în Liga a 3-a, a întâlnit Progresul Spartac în seria 4, și a învins cu 4-1 acasă, pe terenul 5, iar pe Intrarea Vrabiei, băieții lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici au învins cu 2-0 băieții lui Andrei Erimia. Ultima întâlnire directă avea să fie și singura victorie a celor de la Progresul într-un meci oficial, 2-1 în Cupa României, sezonul trecut, pe Intrarea Vrabiei.

Progresul Spartac deține palameresul istoric a celor de la FC Național?
Răspunsul este clar că nu, însă nici nu vor să inducă pe cineva în eroare. Doresc doar să ducă mai departe spiritul progresist, pentru că nu există o echipă în fotbalul profesionist care să ducă mai departe steagul Progresului.

Patronul, managerul și coordonatorul de la juniori al echipei este Andrei Răzvan Erimia, ceea ce este aproape un caz singular în fotbalul românesc, doar că, în cazul Progresului, chiar are licența în fotbal obținută pe bune.

Progresul se află pe locul 13 cu 11 puncte și golaveraj 9-9, în timp ce Steaua este pe prima poziție cu 20 de puncte și 19-10 golaveraj. Bleu-albaștrii sunt cotați la 1.42 milioane de euro, în timp ce roș-albaștrii sunt cotați la 3.23 milioane de euro.

Progresul Spartac a utlizat cel mai des sistemul 3-4-2-1, însă orice sistem e posibil să îl folosească cu Steaua.
O indisponibiltate importantă la acest meci este Vlad Petruț, de la Progresul Spartac.
Cel mai interesant jucător al echipei este căpitanul, Eugen Lixandru, fotbalist de bandă stângă (poate juca oriunde de la fundaș până la aripă stânga), de 23 de ani, 8 apariții în liga secundă și un gol marcat. Este un fotbalist cu driblinguri în viteză, cu ruperi de ritm care pot face diferența. Este un jucător mai util pe ofensivă, decât pe defensivă. Este cotat la 100.000 de euro, conform transfermarkt.
Dănilă Parfeon este un fundaș central, de 24 ani, cu 9 apariții în acest sezon. De asemenea, este cotat la 100.000 de euro și este stâlpul defensivei progresiste.
Ionuț Tudorache este un atacant, de explozie, cu centrul de greutate jos, care este mult mai util echipei, mai ales când intră în repriza a secundă. La 22 de ani, are 9 apariții (539 de minute) și 2 goluri marcate. Este cotat la 75.000 de euro, iar steliștii probabil îl cunosc de pe vremea când juca la CS Afumați și a marcat 4 goluri în acel baraj cu FC Fcsb 2 pentru liga a 2-a.
Silvian Matei este un mijlocaș central, de 190 cm înălțime, extrem de util echipei și cu diagonale surprinzătoare, cu efect pe interior, care, nu de puține ori, au făcut diferența în deznodământul meciului. Are doar 156 de minute în acest sezon, deoarce revine după o accidentare.
Alți fotbaliști interesanți sunt Eduard Radu, Andrei Grigore, Marian Leafu, Mihai Șandru, Giovannin Petcu, Mihai Ciontoș, Andrei Purice, Alexandru Dițu și Stefan Visic.
Fotbaliștii care au trecut și pe la Steaua sunt Eduard Radu, Andrei Grigore și Giovanni Petcu.

Steaua are două avantaje față de anul trecut. Primul ar fi că Steaua poate utiliza juniorii pe care îi are deja pregătiți și că Progresul va juca pe un teren de iarbă, și nu acel teren îngust, sintetic de pe Intrarea Vrabiei.


Steaua a dat de pământ cu Fcsb 3, la probabilul ultimul meci de la Mioveni (a se vedea cererea Stelei la TAS). Steaua a câștigat cu 5-0, iar golaverajul și-a mai revenit de la acel 0-4 cu ciucanii. Trebuie menționat că, deși Steaua a bătut la mare scor, au fost câteva decizii împotriva Stelei pe care nu le-am putut înțelege.

STEAUA 5-0 UNIREA CONSTANȚA
Marcatori: Tsvetelin Chunchukov 18′, Adrian Popa 32′, Bogdan Chipirliu 49′, 52′, Ștefan Bodișteanu 90+2′
Steaua: Dincă – St. Drăghici, Beța, Al. Sabău, Al. Sima – Ad. Popa (cpt.)(Dr. Gheorghe 60′), Mihăescu (Bărbulescu 69′), Enceanu (Bustea 69′), Șt. Pacionel – Chunchukov (Ius. Răducan 76′), Chipirliu (Bodișteanu 69′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ad. Ilie, Gugu, D. Oroian
Antrenor: Daniel Oprița (suspendat)
Unirea Constanța: Rz. Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Cireșoiu 84′), Cană, Șuteu, Arnold, Malama (Timiș 71′) – Ciuciulete, L. Mitrică (Ad. Niță 46′), Pandele (Lăcătuș 60′) – Chirițoiu (Longher 60′), Laur. Ardelean
Rezerve neutilizate: M. Popescu – Al. Neacșu, Tălmaciu, Coza
Antrenor: Dacian Nastai
Eliminat: Alexandru Arnold 47′ (roșu direct)

Statistică este una zdrobitoare pentru Steaua cu 6 ocazii în prima repriză, 5 șuturi pe poartă și 4 cornere, în timp ce Fcsb 3 a avut 3 ocazii, 2 șuturi pe poartă și 2 cornere. La finalul meciului, militarii au dezmembrat apărarea adversă cu 25 de ocazii, 16 șuturi pe poartă, 4 lovituri de colț, în timp ce oaspeții au avut 4 ocazii, 2 șuturi pe poartă și 4 lovituri de colț.

O victorie de moral, bună și pentru golaveraj, deoarece am avut acel accident cu Miercurea Ciuc acasă și trebuie să recuperăm. Ne bucurăm că am câștigat la o diferență bună, puteam să dăm și mai multe și am fi meritat.E bine că am ajuns și pe primul loc, sunt foarte multe aspecte pozitive. Noi ne-am făcut meciul ușor, am pus presiune pe ei, am înscris la ocaziile avute.”

În meciurile în care ne-a certat Oprița, a fost pe merit, pentru că nu am fost nici noi mulțumiți, dar astăzi cred că e mulțumit la 5-0, nu avem nici accidentați, nici suspendați. Suntem în creștere de la meci la meci, sperăm să continuăm acest nivel”, a declarat Popa.”Ce mai putem spune? Ne e frică să spunem ceva, trebuie să ne gândim de cinci ori când spunem ceva. Pare că noi suntem judecați cu altă unitate de măsură.Acum așteptăm decizia de la TAS, am observat că s-a suspendat decizia aia de la FRF. Să vedem ce spune TAS și sperăm să ni se ridice ca să jucăm acasă măcar meciul cu Oțelul, e o echipă de tradiție, mai ales că avem Ghencea acolo.Cred că e ceva unic în istoria fotbalului românesc, nu știu dacă s-a mai întâmplat ca o echipă să primească patru etape, fiind și oaspete„, a vorbit Adrian Popa despre acest subiect.

Din păcate, Daniel Oprița nu a putut fi prezent pe bancă, deoarece a fost suspendat o etapă pentru declarațiile de la finalul meciului cu Dinamo.

Etapa a X-a: Progresul Spartac – Steaua
?? Luni, 17 octombrie 2022, de la ora 16:00
?? Stadionul Clinceni
?? Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
? Biletele pe site-ul vivabilet.

Source