Livrarea proiectelor de construcție la timp este una dintre cele mai mari presiuni (și provocări) pentru constructori, iar cauzele întârzierilor sunt multe, variate și greu de anticipat sau controlat. Principalii factori perturbatori pornesc de la dificultățile din aprovizionare (legate de costuri, criza de materie primă și termeni de livrare mai mari), factorii legați de vreme și lipsa de personal.

Gestionarea proiectelor de construcții cu SocrateERP vă ajută să economisiți timp

Fără un control în timp real, managerii de proiect pot trăi cu o falsă impresie că totul se desfășoară în limite normale și că lucrarea progresează conform estimărilor. În lipsa acestui control, se pot întâmpla lucruri nedorite precum întârzieri, pierderi de materiale sau creșterea timpului alocat unei faze sau unei activități, ceea ce, în definitiv, înseamnă pierderi financiare și scăderea profitabilității. Iar pe de altă parte, poate influența în mod negativ satisfacția beneficiarului.

Una dintre cele mai mari frustrări ale managerilor de proiect este provocată de lipsa instrumentelor cu care pot controla desfășurarea proiectelor și cu care pot măsura performanța și profitabilitatea lucrărilor pe șantier. Cu ajutorul unui instrument precum SocrateERP, orice șef de șantier poate gestiona derularea eficientă a lucrărilor de construcții, păstrând o evidență atât cantitativă, cât și valorică a tuturor fazelor, subfazelor și activităților aferente unui proiect. Pe măsura derulării lucrării, cantitățile consumate sunt evidențiate și se pot urmări costurile și profitabilitatea în timp real.

SocrateERP pentru optimizarea aprovizionării cu materiale de construcții. Aprovizionați la timp, în cantitățile necesare și la prețul corect!

SocrateERP oferă o mână de ajutor companiilor de construcții, prin capacitatea de aliniere a contractelor cu aprovizionarea și disponibilitatea stocurilor pentru o derulare eficientă a proiectelor de construcții. Utilizarea soluției SocrateERP duce la automatizarea acestui proces și la eliminarea sincopelor. Cheia o reprezintă capacitatea de colectare și corelarea datelor și integrarea acestora într-un flux coerent de la vânzare, aprovizionarea cu materii prime, execuția lucrării și până la livrarea proiectului către client. 

Pentru fiecare proiect de construcții în parte, se realizează un necesar de materiale divizat pe faze, subfaze și activități, în baza căruia se caută cele mai bune oferte și se fac comenzi furnizor. În cazul în care faceți aprovizionare la un loc pentru toate șantierele și proiectele pe care le aveți în derulare, la momentul recepției, SocrateERP vă permite să faceți rezervare de materiale pe proiecte, faze și subfaze, astfel încât să nu puteți utiliza anumite materiale decât pentru proiectul/faza/subfaza alocată în sistem. 

Optimizarea resurselor umane printr-o mai bună alocare și monitorizare a pontajelor

O problemă majoră care apare în timpul gestionării proiectelor de construcții este că persoanele implicate în proiect primesc uneori sarcini care nu sunt pe măsura calificării lor. Este foarte important ca șefii de șantier să aloce sarcinile personalului cu pregătire în acel domeniu și să contorizeze cu exactitate numărul de ore efectuate de fiecare muncitor. Când vorbim despre pontaje, știm preabine că niciunui muncitor nu îi place să completeze foile de pontaj. În plus, dacă lucrează pe șantiere diferite în aceeași zi, poate fi destul de greu să contorizeze numărul corect de ore lucrate pe fiecare șantier în parte. Introducerea corectă a pontajelor este însă extrem de necesară pentru a ne asigura că proiectele sunt gata la timp și în limitele bugetului prevăzut.

Cu aplicația mobilă SocratePontaje introducerea corectă a pontajelor pe proiecte, faze și subfaze este mult mai ușor de realizat. Managerii pot gestiona pontajul personalului implicat în lucrările de construcții, dar și a personalului Tesa. Înregistrarea activităților derulate de personal sunt determinate de complexitatea proiectului cu evidențierea activităților prestate și a timpului de lucru. 

În urma introducerii pontajelor, rezultă rapoarte de ore lucrate, atât la nivel de proiect, cât și fază, subfază sau activități. Acestea se folosesc ulterior pentru realizarea altor tipuri de rapoarte, un exemplu fiind cel de planificat versus realizat. 

Citiți mai multe informații despre soluțiile software pentru construcții: https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ și apoi haideți să discutăm! 

Source