1. Caută un job unde te poți dezvolta

Este necesar să cauți și să lucrezi într-un loc unde ai posibilitatea să te dezvolți profesional, dar și uman. În general, companiile care pun accent pe puterea inovației vin și cu încurajarea de a-ți folosi cât mai mult creativitatea pentru atingerea performanțelor dorite. Astfel de business-uri pun foarte multă importanță pe ideea de „people centricity”, adică focusul lor este direcționat în jurul oamenilor care stau la baza îndeplinirii obiectivelor și atingerii succesului.

Cum sunt tot mai multe industrii creative, caută opțiuni de joburi care să îți aducă atât satisfacții profesionale, cât și sociale. YUNITY Park ilustrează un stil de lucru și de viață al viitorului. Fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor, este cel care a gândit acest campus inovator, în care angajații se pot bucura de un mediu de lucru creativ și petrecere a timpului liber care se extinde într-un areal natural atractiv.

2. Investește constant în pregătirea ta profesională

Un principiu de bază într-o carieră de succes este să ai posibilitatea financiară și timpul necesar pentru a investi constant în pregătirea ta profesională. Vremurile în care trăim și schimbările periodice care apar în majoritatea domeniilor de activitate te constrâng pentru a ține pasul cu performanțele dorite de angajatori. În plus, și tehnologia viitorului te obligă să avansezi.

Cum nu trebuie să te limitezi doar la nivelul la care ești în prezent, recomandarea ar fi să cauți tot timpul oportunități de a descoperi și învăța lucruri noi. Modalitățile de a realiza acest lucru sunt fie prin self learning, resursele internetului fiind destul de bogate, dar care necesită o selecție, fie prin cursuri plătite de specializare, alături de formatori cu experiență, de la care poți primi și feedback.

De asemenea, compania în care lucrezi poate avea un rol mai mult decât esențial aici. De exemplu, îți poate oferi posibilitatea unui program de lucru flexibil, care să îți ofere timpul necesar pentru a te dezvolta profesional, cât și traininguri sau workshopuri periodice, ce se efectuează în sala de meeting sau într-un cadru mai degajat, cum ar fi undeva în natură.

3. Menține un echilibru între viața profesională și cea personală

O strategie eficientă pentru cariera ta de succes este să urmărești menținerea echilibrului între viața profesională și cea personală. Asta pentru că activitățile de muncă și activitățile de petrecere a timpului liber trebuie să fie foarte bine delimitate. Este ceea ce companiile moderne, care au înțeles întocmai aceste nevoie umane esențiale, numesc „work-life balance”. Vei putea observa această viziune a lor prin mai multe abordări, precum program de lucru flexibil, spații de co-working sau diverse facilități de recreere. 

În caz contrar, existența unui dezechilibru între cele două laturi ale vieții poate duce la un randament scăzut la locul de muncă, respectiv la o stare de iritabilitate acasă. Altfel spus, se poate discuta despre apariția unor stări emoționale instabile, ce pot necesita consiliere psihologică.

În concluzie, dacă vrei să faci pasul de la un simplu job la o carieră de succes, trebuie să ai experiența necesară, profesională și de autocunoaștere, pentru a-ți impune propriile cerințe în fața angajatorului. Dincolo de demersul tău, ai în vedere acele companii care pun preț pe angajații lor și care vin cu beneficii adaptate tendințelor în piața muncii.

Source